E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAziz Yıldırım'dan sert sözler---

Aziz Yıldırım'dan sert sözler

Aziz Yıldırım'dan sert sözler
30 Mayıs 2015 - 16:00 borsagundem.com

Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Yıldırım, eleştirileri karşı sert sözler söyledi.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen Fenerbahçe’nin Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, genel kurul üyelerince çeşitli konularda kendisine ve yönetimine yapılan eleştirilere yanıt verdi.İşte Aziz Yıldırım’ın açıklamaları:

"Demokrasi güzel bir şey! Ama demokrasiyi anlayanlar için güzel... 1990 yılında bu kulübe yönetici oldum. Geldiğimiz zaman Fenerbahçe Kulübü'nde oturacak her bulamıyorduk; küçücüktü... Ben Fenerbahçe'yi 17 sene önce çok kötü bir halde aldım. Yaptıklarımızda ömür boyu övüneceğiz. Biz Fenerbahçe'yi sevdiğimiz için bunları yaptık. Biz ayrıcalıklı Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe için esirgemeden canını verecek insanlarız..."
"Mehmet Ali Aydınlar beni hastayene ziyarete geldiği zaman, "Bu bir komplo, Fenerbahçe alyehine kararlar almayın" dedim. Kendisinin yüzü burada. 3 Temmuz'da Fenerbahçe ruhu yaratıldı... Bunu biz yarattık. Kimse kendisine pay çıkartmasın. Savcı son sözün ne dediğinde "Dar ağınca olsak bile Fenerbahçe" demeseydim böyle olamayacaktı... Beni kimse tehdit edemez. Ben öyle bir babanın oğluyum ki; beni kimse tehdit edemez. Her gecenin bir sabahı olmaz. Bizim kanımız başka akar. Bir gün cevap vermedim. Pazartesi sabahı yeniden Fenerbahçe Başkanı olursa, herkesten hesap soracağım. Artık bitti, bir gün olsun kimseyi tehdit etmedim. Mahkeme bitmiş olsaydı, bu sene görevimi bırakacaktım. Devlete 1998'den bu yana 358 milyon Dolar vergi verdik."
 
Aziz Yıldırım konuşmasında; Ülker Grubu'nun Fenerbahçe Basketbol Şubesi sponsorluğundan çekildiğini açıkladı.

"Ülker'in Fenerbahçe'den ayrılacağını Murat Ülker bana 2 sene önce söylemişti. Onlara teşekkür ediyorum. Seneye Ülker yok, Fenerbahçe kalıyor sadece... 25 milyon euro lazım. 50 milyon dolar lazım futbolcu alacağız. Kime iylik yaptıysam belamı buldum. Her şeyi anlatacağım..."
"Mahmut Uslu gitti Alex'i almaya... Daum istiyordu. Alex'in menajeri Figer'le Kalamış'ta yemek yedik. Eşi hamileydi seneye gelsin dedi, anlaştık. Aynı yemekte Nobre önerildi onu da aldık. Sonra ertesi sene Alex de geldi. Gayet iyi başladı. Saha içinde muazzam bir çocuk. Alex, Aurellio'nun ailesiyle görüşmezdi. Marco'nun ailesi Brezilya'da sınıf olarak alt seviyedeymiş. Görüş dedim görüşmedi. Yaşı da ilerleyince sıkıntılar başladı. Para para para... Sonra siz bağırdınız. Bütün stadyum yuhaladı. Ben hiç bağırmadım. Alex'e dışarı çık dediniz, yuh dediniz. Kalktım alkışladım Alex'i zamanında. Sahadaki Alex'i hepinizden çok seviyorum. Nobre ile Cristian'ı alın konuşun Alex'i anlatsınlar size, benim anlatamayacağım şeyler var. Sonra sözleşmesi bitti. Her gün evine gittiler yöneticiler... 
Herta Berlin ile anlaşma yapmış. O rakamın üstüne çıkıp yeniden anlaştık. Ben bunları bugüne kadar kimseye anlatmadım. Bunları bilin... Daha sonra Aykut Kocaman geldi ve ben 'Bu Alex ile yapamayacağım' dedi, ben de idare et hocam dedim."
 
"Kasımpaşa maçı... Hapisten yeni çıkmıştım. Çağırdılar beni, Aykut istifa ediyormuş. Aykut istifa etti, Kuyt soyunma odasında dedi ki "Sen neden gidiyorsun her şeyi yapıyorsun ama olmuyorsa kaptan gider" dedi. Maçtan sonra tesise geldim; Alex kadro dışı! Dedim noldu? Aykut antrenmana almamış Alex'i... Çağırdık Alex'i lakayıt tavırla geldi. 'Ben Brezilya'ya gitmek istiyorum' dedi. 'Yolun açık olsun' dedim. Aykut Kocaman'ı gönderecektim ya da Alex'i gönderecektim. Alex'le ilgili daha çok konuşurum. Hep prim prim prim... Biz hapisteyken sürekli para istiyordu. Alex, UEFA için imza bile atmadı."

"Tribünleri açıyorum bundan sonra herkese. Esrar da içsinler, kokain de içsinler. Uğraşmıyorum bundan sonra. Devlet uğraşmıyor ben mi uğraşacağım. Bana padişah diyorlar. Padişah olan adam, diktatör olan adam kulübü halka açmaz."
"Benim tek derdim Fenerbahçe'ye leke sürülmesin. Böyle çapulcular yönetimde olacaksa yandık. Ali Koç'a rica ettim. Bıraktığım gün aday olacak, söz verdi. Ali Koç sözünü yemez. Çapulcular Fenerbahçe'ye başkan olamaz" (Bu sıradakongre üyerleri Yıldırım'ın konuşmasını alkışladı)
 
"Stat yapılırken bi tarafa Migros dedik, diğer tarafa Uzanlar destek verdi. Verdikleri destek; 3 milyon ya. İnsanları heveslendirmek için isimlerini verdik. Heveslendirmek için kandırdık. 3 milyona stat mı yapılır ya! Stadı yaptık diye borç yaptık. Birçok tesis yaptık. Bunları bedava yapmadık. Ben bu paraları evime götürmedim. Cebimden verdiklerim hariç. Yaptıklarım hariç. Yaşadıklarım hariç..."
 
"Şeref sözü veriyorum, eğer siz o yazdıklarınızı 5 sene içerisinde yapacaksanız 100 milyon dolarlık teminat verin. Adaylığı bırakırım. Teklifim geçerli. 100 milyon dolar teminat mektubu getirsinler hemen adaylıktan çekilirim. Hulusi duydun değil mi? 5 sene içinde Fenerbahçe'yi Avrupa şampiyonu yapacağınıza 100 milyon dolarlık teminat mektubunuzu getirin, ben bırakacağım hemen... Siz bu borçların 5 lirasını ödeyemezsiniz be... Bugünkü yürüyüşü niye iptal ettiler? Az mı para verdin Hulusi? Az mı para verdin oğlum? Stadı tüm gruplara açıyorum. Artık eroin mi içerler kokain mi çekerler ben karışmıyorum. Büyük grup, küçük grup... Herkes gelsin. Kim kimi dövdü, halledersiniz! Beni ilgilendirmez! Kim kimi hallederse artık."
"Ses kaydı diye bir şey yok. Hepsini Ersun Yanal çektirdi. Ben görüntüyü olduğu gibi yayınlayın ne dediğini görsün dedim. Sanki tape gibi görüntüyü yayınladılar."
 
HULUSİ BELGÜ'NÜN AÇIKLAMALARI

"Hepimiz Fenerbahçeliyiz. Hepimiz bu yarışın içerisindeyiz. Hiç kimsesinin bir menfat düşüncesi yok. Sayın başkanın da bir menfaat için yaptığını düşünmüyorum. Biz de Çağlayan'da ve her yerde Fenerbahçe'yi savunduk."

"Verdiğimiz ilanda söyledik. Biz Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda kazandığı kupanın anasının ak sütü gibi hak ettiğini düşünüyoruz. Fenerbahçe'nin hakları ve başkanın da haklarını şüphesiz korunacaktır. Bana 2 gün önce aday olabileceğim yönünde Sicil Kurulu'ndan kağı geldi. Hiçbir kişi ve grupla bir ilişkimiz yok. Bunu herkes bilsin."

"Hepiniz beni çok iyi tanıyorsunuz. Benim vurmakla, vurdurtmamkla, tehditle ilgili şeylerle bir işim olmaz. Sayın başkanın "Çapulcu" olarak adlandırdığı, arkadaşlarımın girişte dağıttığı bir form var. Okuma ihtiyacı hissediyorum..."

"Sayın Başkan her seçim öncesi son adaylığım diyorsunuz... Böyle böyle 17 yıl geçti ve İlhan Cavcav ile yarışır oldunuz. Vergimizi ödeyeceğiz elbette sayın başkan.. Biz kendimizi nasıl Galatasaray ve Beşiktaş'la bir tutabiliriz. Sizin o çapulcu dedikleriniz, sizi Metris'e götürdüklerinde arabaların önüne yattılar."

"O dönem tapelerde beni dövdürtmek için birilerine talimat veriyordunuz. Sesli olarak da dinledik, sesiniz çok benziyordu. Arkadaşımın annesine küfrediyordunuz... Böyle bir şey olabilir mi? Başkanın sinirli anına gelmiştir dedik, bunları unuttuk... Sayın başkan, siniriniz ve hırsınız tüm kulüp çalışmalarını etkiliyor. En önemlisi futbolcularımızı etkiliyor. Sayın Başkan artık Fenerbahçe'nin haklarını savunamıyorsunuz. Bu takım kurşunlandı, hani nerede failler."
"Karşınızda bacak bacak üstüne atan Alex'i yolladınız. Benim oğlumun adı Alex ya... Adam gibi adam olduğu için... Siz onu gönderdiniz. Peki Fenerbahçe formasını çıkartan Emenike. Neler yaptı sonra yine oynadı!  İsmail Kartal'ın hep arkasındayım diyordunuz. Eee ne oldu? İsmail Kartal gitti, oldu bitti. Bizim şampiyonluk da gitti... Bu kadar mı? Hani İsmail Kartal'ın arkasındaydınız? Fenerbahçe'nin kötü ekonomisinin en önemli neden kötü transferler.. Krasic diye bir futbolcu aldık, A2 takımıyla şu an..."
"Sayın başkan bu bahsedilen taraftar gruplarının hepsinin kurucusudur, bana bunları söyletmeyin. Yönetim kuruluna aldığımız isimler telefon açıp tehdit etmeyin. Sayın başkan, eleştiriye açık olmanız lazım, budur demokrasi... Bu yüzden gariban reklamcıyı tehdit etmemeniz lazım."
"Ali Koç'un başkan olmasından gurur duyarım. Bunu iki sene evvel de söyledim. Ben başkan olmuşum, o olmuş hiç önemli değil. Biz bir ateş yaktık, insanlar özgürce konuşsunlar istiyoruz."
"Fenerbahçe Avrupa'da şampiyonluklara koşarken bu stat yetmez, 75 bin kişilik bir stat yapalım diyorum. Stadı Pendik'e taşımak gibi bir projem yok. Bizim evimiz Kadıköy. Seçimden başkan çıkarsam, Ali Koç'a koltuğu gözüm kırpmadan bırakırım. Ali Koç, Fenerbahçe'nin kaderine yazılmıştır."
"CAS'tan ceza aldığımızda gidelim İsviçre'de basın toplantısı yapalım dedim siz sadece Türkiye'de basın toplantısı yaptınız."
"Sayın Aziz Yıldırım, Löw'ü berabere işten çıkarttık. Neden? Fenerbahçe'de 2. olduğu için. Kaybedilmiş bir şampiyonluk sonrası 'ikinci olmuşuz ne olacak' demeyin Sayın Başkan, Fenerbahçe şampiyonluk için var. Başkan 50 milyon Euro harcasam şampiyon olurduk dediniz. Hesap kitap ortada. Şampiyon olsaydık, Şampiyonlar Ligi'ne giderdik!"
 
AZİZ YILDIRIM YENİDEN KÜRSÜYE GELEREK, BELGÜ'NÜN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

"Fenerbahçe'nin problemi 75 bin kişilik stat yapmak değil. Stada gelen taraftar sayılarına baktığınız zaman her şey ortada. Fenerbahçe Kulübü'ne 75 bin kişik stat yapmak ihanettir. 100 milyon dolar getirin, kongreye bile girmem. Sen eve git dersine bir daha çalış. 250 milyon dolar bütün kulübün bütçesi. Avrupa şampiyonu yapacağım diyorsun, nasıl olacak? Galatasaray bir kere kazandı, biz de Benfica'yı eleyip final oynayabilirdik. Ama bundan sonra olur mu bilemem."
"Sakın bu stadı buradan kaldıracağım demeyin başka yerde.. Yayını kesin şu an yayın varsa... Sakın deme bu lafları. Stadı buradan kaldırırsak bu araziyi bizden alırlar. Hulusi deli deli şeyler konuşuyorsun. Hulusi tehlikeli şeyler konuşuyorsun, başına bela alırsın. Sana tavsiyem. Devletin kuralları var. Hiç bir şey alamazsın."

"Emenike terbiyesizlik yapmıştır, cezasını veririz ama dışlamak olmaz. Emenike, Vatan'da 4 gün hapis yattı. Koridorda gördüm. Gözleri şişmiş, böyle açılmış! Oyuncular arasında ayrım yapmamalısınız. O zaman Fenerbahçeli değilsiniz. "

"Hulusi gel böyle bir salon yaptır da ondan sonra konuş..." (Ülker Arena'yı elleri ile göstererek.) Söz ver hadi.. 5 bin kişilik, 2 bin kişilik salonlar yapacağına söz ver... Gideceğim dediysem buradayım daha rahat olun... 10 sene daha buradayım."
 
AZİZ YILDIRIM VE HULUSİ BELGÜ'NÜN ADAYLIK DİLEKÇESİ VERİLDİ

Aziz Yıldırım'ın 733 kongre üyesi imzalı başkan adaylık başvurusu Genel Kurul Divan Başkanlığı'na sunuldu. Divan başkanı Vefa Küçük, Yıldırım'ın dosyasının kontrol edilmek üzere sicil kuruluna verildiğini duyurdu.

Küçük, sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi Hulusi Belgü'nün ise 350 kongre üyesinin imzasıyla başkan adaylık dosyasını sunduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün yenilenen tüzüğüne göre adaylık başvuruları, genel kurula katılma hakkı olan 200 üyenin imzalı ve noter tasdikli teklifiyle yapılması gerekiyor.

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Ali Koç da kongreyi tribünde oturarak takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Futbol31 Mayıs 2015 07:48

    Aziz yıldırım ve butun yaşlı futbolcuları birlikte gitmeli artık. Sadece Mert, Gökhan, Alper, Caner, Mehmet topal kalmalı. Butun adro yenilenmeli gençleştirlmeli. Yiğin incedemir, Şener, ozan alınması düşünülebilnir. ve sadece geç yerli yabancı oyuncular alınmalı

  • Realities31 Mayıs 2015 07:45

    Bu adamın yönetim tarihi boyunca yaptığı 100 tane butun yabancı futbolcu transferlerine bakınız. Üç beş oyuncu dışında hepsi fiasko. Büyük çoğunluğu emeklisi gelmiş oyuncular. Buyuk çoğunluğuna astronomik bonservis paraları verilmiş ve ayrıca futbolculara astoronomik paralar verilmiş ama nadir br kaç tanesi vasatın üstünde futbolcu. Ve hepsi buyuk bonservis paraları ödenerek alınıp bonservisi eline veilerek gönderilmiş. Rezalet br durum.tabi Teknik direktör mezularındad durum farklı Birde denizli maçında aşikar hatalarla veya kasten şampiynluğu kaybetmiş Daumu tekrar geri getirme olayı da apayrı bir rezalet.

  • AZİZ 31 Mayıs 2015 03:34

    TAPELER YALAN DİYORSUN,SONRA TAPELERDE BİZE SÖVDÜ KIZGIN ANINA DENK GELMİŞTİR DİYORUSUN? ÇELİŞKİ AZİZ BAŞGANLIĞI BIRAKIRSA CEZA EVİNE GİDECEK BU ORTADA

  • Şikeci 30 Mayıs 2015 18:32

    Hadi ordan şikeci......