E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBabacan’ın yokluğu ne kadar stres yaratır---

Babacan’ın yokluğu ne kadar stres yaratır

Babacan’ın yokluğu ne kadar stres yaratır
24 Kasım 2015 - 14:38 borsagundem.com

64. Hükümet’te yer almayan Ali Babacan’ın yokluğu piyasaları nasıl etkiler? Yeliz Karabulut yorumladı

Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 64. Hükümet’te kuşkusuz en çarpıcı gelişme, AK Parti’nin daha önceki hükümetlerde ekonominin dümenini teslim ettiği Ali Babacan isminin yeni listede yer almaması oldu.  Oysa, seçimler öncesi yapılan tüm yorumlarda, piyasaların Babacan’ı istediği, o nedenle 1 Kasım öncesi Davutoğlu’nun son anda milletvekilliği adaylığı için ikna ettiği belirtilmişti. Zaten Başbakan’dan gelen ikna telefonunu Ali Babacan da açıklamıştı. Peki, yurt  içi ve yurt dışında piyasaların üzerinde ittifakla durduğu, ekonomi yönetiminde görmek istediği Ali Babacan’ın yokluğu nasıl bir tepki doğurur? Alan Yatırım Menkul Genel Müdür Yardımcı Yeliz Karabulut sıcak olayı Borsagundem.com için yorumladı.
 
“KISA SÜRELİ STRES YARATSA DA ETKİSİ SINIRLI OLACAKTIR”

“Bir süredir ekonomi yönetiminin kaptanı kim olacağına yönelik beklentiler artmış Babacan’ın acaba ekonomi yönetiminde tekrar olup olamayacağı tartışılmıştı. Bugün açıklanan kabine Babacan ‘ın çıkmaması sürpriz olarak karşılandı. Burada en temel etki geçtiğimiz dönemde Babacan ve ekibinin çeşitli streslerde test edilmiş ve yönetimi başarı ile karşılanmıştı. Yabancı yatırımcılar gözünde de olumlu bir profildi. Fakat bugün açıklanan kabinede Babacan isminin olmaması kısa süreli stres yaratsa da bu etkinin sınırlı olacağını beklemekteyiz. Yeni kabinede özelikle Maliye Bakanlığı tarafında tecrübeli ismin de olması önemli ve dikkat çekicidir. Piyasada Rusya gerginliği atlatılabilirse özellikle seçim sonucunda oluşan gap’i doldurması ile birlikte endeks yönünü tekrar yukarıya çevirebilir, burada kritik seviye 79.500 seviyesidir, kabine açıklamasından  sonra piyasanın odağı Rusya –Suriye-Türkiye gelişmelerinde olacaktır. Endeks 79.500 seviyesinin aşarsa 84.000 seviyesine doğru yükselebilir. 79.500 seviyesinin altında ise satış baskısı beklenebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali24 Kasım 2015 16:32

    Gerçekten sınırlı kaldı!

  • Kandıra Kandıra yola devam24 Kasım 2015 15:59

    Cumhur kasıtlı yaptı Güle yakın olduğu için üzeri çizildi oda kandirildim mağdurum desin öyle oyalansin

  • G.Deniz Şentürk24 Kasım 2015 15:12

    Terör işbirlikçisi olarak ilan edilen ülkelere ne gibi yaptırımlar uygulanıyor, bilen var mı? Bu şartlarda Borsa yükselir mi ( ey embesiller ) ?

  • krn-i24 Kasım 2015 15:08

    Ekonomiyi siz neden bir kişiye bağlıyorsunuz o zaman Babacan Yunanista nın ekonomi bakanı olsa düzelir mi yada Afrika nın fakir bir ülkesini ekonomi bakanı olsa düzelir mi yani memleketi mizin durumu iyi bence hiç değişmez hayırlı olsun

  • goktuğ24 Kasım 2015 15:03

    Babacanda vazgeçilmez olmadığını acı bir şekilde öğrendi. Kayıtsız şartsız biat etmeyenler allemi cihanda olsa önemi yok sonunda Ali BABACAN'da bunu anlamış oldu.

  • seçmen24 Kasım 2015 14:52

    Sn. Şimşek' te en az babacan kadar başarılıdır...

  • ÖZ-ÖZ24 Kasım 2015 14:49

    Aslında bir süredir etkisiz olduğu zaten biliniyordu. Kendisinin de sıtkı sıyrılmıştı. Davutoğlu seçim öncesi bunları vitrine sunarak reklam yapıp, oy topladı. Kendini kullandırması yazık oldu son dönemde.

  • Sözün Özü.24 Kasım 2015 14:49

    Ne sstresi. Olması gerekenler oluyor. Banka kağıtları alım yerinde olduğundan milleti döküyorlar olay bu. Cumaya kadar hepsinde ralli var. YTD.

  • SEÇMEN24 Kasım 2015 14:47

    Babacan ı oyuna getirdiler.... seçimlerde vitrin mankeni olarak kullandılar sanırım...

  • G.Deniz Şentürk24 Kasım 2015 14:47

    Rusya ile savaşmanın an meselesi olduğu bir dönemde, Babacan'ın isminin de olmadığı bir kabineyle hükümetin ömrünün uzun olacağını sanmıyorum.