E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBakir koy imara açılıyor---

Bakir koy imara açılıyor

Bakir koy imara açılıyor
04 Temmuz 2015 - 04:40 borsagundem.com

Çeşme'nin en bakir koylarından Hacettepe Koyu yapılaşmaya açılıyor

İzmir'in Çeşme ilçesindeki koylar için tehlikeli adım. Elif Ergu'nun Hürriyet'teki haberine göre bakir koylardan Hacettepe Koyu için yapılaşma izni çıktı. İşte o haber:

İzmir Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı.

Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan ve çok sayıda işletmecinin beach club işlettiği Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı iddialarına karşın imza kampanyası da başlatıldı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında Aya Yorgi’nin değil hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

EN BAKİR KOY

Taşlık mevkii olarak bilinen, teknecilerin konakladığı bu bakir koyda da rant kapısı aralandı. Çeşme Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre imara açılan koy Aya Yorgi Koyu’nun hemen yanındaki Hacettepe Koyu. Bu koy da Çeşme’nin en bakir koylarından biri. Maliye Bakanlığı’na ait olan Taşlık Mevkii’ndeki Hacettepe Koyu’nun satışı kararından sonra Özelleştirme İdaresi tarafından yeniden planlama yapıldı. Bu yeni planlamayla Hacettepe Koyu da yapılaşmaya açılıyor.

İTİRAZ EDECEK

7900 metrekarelik 3. Derecede SİT Alanı olan Hacettepe Koyu’nun ‘tercihli turizm ve konut yerleşim alanı’na dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Bu değişiklikle koyun değeri artırıldı. 
Çeşme Belediyesi’nin itirazlarına rağmen bu değişikliğin gerçekleştirildiği, Belediye’nin de karara itiraz ederek yargıya başvurmasının da beklendiği söyleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit 04 Temmuz 2015 11:13

    Rant varsa açılır aç gözlü yöneticiler mutahitler teşebbüsler var sa açılır. kanun nizam tanımaz gerektirse değiştirilir. yasalar mevzuatlar.