E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBarclays ceza karşılığını ayırdı---

Barclays ceza karşılığını ayırdı

Barclays ceza karşılığını ayırdı
03 Mart 2015 - 15:53 borsagundem.com

Barclays banka için yürütülen soruşturmadan çıkabilecek cezayı ödemek için 1.2 milyar dolar ayırdı

Barclays Plc, döviz işlemlerinde yaptığı iddia edilen usulsüzlük nedeniyle karşılaşabileceği cezayı ödemek için 750 milyon sterlin ayırdı ve vergi öncesi tüm yıl karı yüzde 32 geriledi. Banka hisseleri değer kaybetti.

Bu rakam, Deutsche Bank Analisti Jason Napier'ın tahmininden yüzde 50 yüksek olurken, Barclays'in 2014'te foreks piyasasındaki göstergeleri manipüle ettiği suçlamaları için ceza bedeli olarak ayırdığı parayı 1.25 milyar sterline çıkardı. Yatırım bankacılığı birimindeki vergi dışı kar 1.4 milyar sterline geriledi.

CEO Antony Jenkins Salı günü yaptığı açıklamada, foreks usulsüzlüğü gerekçesiyle daha farklı cezaların gelme ihtimalini yalanlamamıştı. Jenkins 2012'de göreve geldikten sonra 14.000 kişiyi işten çıkararak, 1.7 milyar sterlinlik kesintiye gitmişti.

İngiltere'de bulunan Premier Asset Management fon yöneticisi Chris White "Kredi krizi öncesi dönemde yaşananların sıkıntısını hala çekiyorlar" diye konuştu.

Barclays henüz bir anlaşma sağlayabilmiş değil ve denetçiler hala bankası soruşturmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)