E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBaşbakan'dan konut alacaklara büyük müjde---

Başbakan'dan konut alacaklara büyük müjde

Başbakan'dan konut alacaklara büyük müjde
27 Ocak 2015 - 19:42 borsagundem.com

Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İnşaat sektörü temsilcilerine seslenerek, “Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3 yılda 5 yılda ne kadar biriktirirse buna devlet de yüzde 15 katkı yapacak” dedi.

Davutoğlu, “Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa, orası bizim büyükelçiliğimizdir” diye konuştu.

Davutoğlu, İnşaat Sektörü Zirvesi’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 
YURT DIŞINDAKİ ŞANTİYELER BÜYÜKELÇİLİKTİR
“İnşaat sektörü tarihin ilk anından beri var. En çok istihdam sağlayan sektördür. İç ve dış boyutta stratejik bir sektördür. Başbakanlık olarak meselelerinizle doğrudan ilgileneceğiz. Projeleriniz ile yurtdışında da büyükelçilik vasıtasıyla ilgileneceğiz. Sizin yurtdışında, önünde Türk bayrağı dalgalanan şantiyeniz bizim büyükelçiliğimizdir. Nerede inşaat şirketinin şantiyelerinde Türk bayrağı dalgalanıyorsa orası bizim büyükelçiliğimizdir. Bu aziz vatan her köşesiyle bir hazinedir. Körfezin bütün petrolleri bize verilse, bir tek İstanbul’un değerini karşılamaz. Şirketlerimiz uzun vadeli projelere giriyorlarsa bu bize olan güveni gösterir.

İMAR YASASI
Mevzuat konusunda herhangi bir aksama varsa bunu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. İmar yasasını sizinle tartışmaya açıyorum. İmar yasasının en önemli ayağı şeffaflıktır.  Öngörülebilirliktir. Kararların ve kuralların net olması lazım. Biz hak edişleri günü gününe veriyoruz. Ama düşük teklifle ihale alarak sonra tekrar tekrar arttırıma gitmek, güven olayını gündeme getirir. Sektörde müşavirlik konusu en önemli eksiğimizdir. Katma değer alanlarına girin. Alt sektörlerin desteklenmesi ve arttırılması sizden beklentilerimizdir.

TALEPLERİNİZ YERİNE GETİRİLECEK
İş sağlığı ve güvenliği meselesi sektörün sorunudur. İş kazalarının çoğu bu sektörde oluyor. Kanunu çıkartmak kolay, önemli olan o kanuna sahip çıkmaktır. İnsanın estetiği ahlaktır. Şehirlerin estetiği imardır. Sizin hazırladığınız bildirgeyi hükümet bildirgesi olarak kabul ediyorum. Altına ben de imzamı atıyorum. Talepleriniz yerine getirilecektir. Bizimde sizden isteğimiz çalışanlarınızı bilinçlendirmenizdir. İmar bir imza ile değer kazanmışsa vergilendirilecek. Kimsenin hak ettiğinden fazla bir şey almaması, ama az da almaması için gereken düzenlemeler yapılacak.

KONUT ALACAKLARA YÜZDE 15 DESTEK
Çeyiz yardımını açıklamıştım. İşte onun gibi konut alacaklara da karşılıksız yüzde 15 yardım yapacağız. Konut edindirme esnasında bir vatandaş konut almak için birikim yapıyorum diyerek beş yıl süre ile bir hesapta para biriktiriyorsa, ev alırken bu paraya yüzde 15 de devlet katkı sağlayacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı28 Ocak 2015 11:54

    yaw ne katkısı, ne fayda, devlet teşvik veriyor zaten diye daire fiyatları daha da artacak.

  • hakan28 Ocak 2015 10:13

    100 tl lik evin 25 tl sini vatandaş bankaya yatıracak 5 yılda 25 tl nin faizi ile elde edilen para 35 tl oluyor, devletin vatandaşa verdiği faizdir diye düşünüyorum.10 tl faizden geliyor.

  • Musa28 Ocak 2015 09:50

    Bu yasa geçer geçmez ev fiyatları %50 artar. yani bu olay anlamsız kalır. ikinci olarak devlet konut alımına destek verip inşaatçıları zengin edeceği yerde ücretli çalışanlardan aldığı vergiyi düşürsün. millet zaten parayı bulunca evini alır.

  • Yakup28 Ocak 2015 08:36

    Başlamadan bitmiş bir proje.5 yıl para biriktiren %15 destek alacaksa ev fi,yatları %100 gidecekse bu iş baştan biter.

  • m27 Ocak 2015 22:42

    Fiyatlar cok pahali ucuz olsun millet kedi alsin

  • scoskun27 Ocak 2015 22:36

    Ev sahibi bir işçi beş yıl hem kira ödeyecek hem birikim yapacak:) birikim yapabilecek olsaydı desteği mi beklerdi?

  • omerta27 Ocak 2015 22:22

    guzel bir sinyal TR ekonomisi için ,işler kesat ..

  • davut doğru27 Ocak 2015 21:54

    devlet %15 destekmi vercek anladım merak etmeyinn inşaatçılar hemen %20 zam yaparlar inşaatlarına ..=)))

  • betoncular27 Ocak 2015 20:55

    konutlar elde kaldı galiba. betoncular sizi bunca zaman sanayiyi hiç geliştirmeyip betona kuma gömdülere parayı. yandaş müteahhit zengin olsun bedavadan tabi. bunlar % 20 katkı verir, müteahhit de % 20 arttırır fiyatı böylece para yine yandaş müteahhitin cebine akar

  • fafa27 Ocak 2015 20:29

    Faizsiz krediler,yardımlar,katkılar bunlar güzel de kaynak nerden Sayın Başbakanım?

  • Adil27 Ocak 2015 20:00

    Yarın ki Borsa açılışında GYO hisseleri coşar.YTD.

  • Vatandaş27 Ocak 2015 19:52

    Merkez bankası üzerine yapılan büyük baskının esas nedeni sn. başbakan tarafından açıklanmış oldu.