E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşçı'nın bırakması mı isteniyor---

Başçı'nın bırakması mı isteniyor

Başçı'nın bırakması mı isteniyor
28 Şubat 2015 - 03:46 borsagundem.com

Uğur Gürses: Fazlasıyla yıpratılan Erdem Başçı’nın artık o koltukta oturması çok zor hale geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimini yetersiz bulduğu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik eleştirilerini dün, "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" sözüyle yeni bir boyuta taşıdı. 

Uğur Gürses, Hürriyet'teki yazısında, baskıların Erdem Başçı'yı görevi bırakmaya yönelik olduğunu yazdı. İşte o yazı: 

‘FAİZİ indir’ baskısıyla ortaya çıkan döviz kuru artışı, Rusya’nın doğalgaz fiyatında yaptığı yüzde 10’luk indirimin içeride halka yansımasına engel oldu; hane halkına gelen faturaların şimdilik en belirgini bu. Ankara’daki siyasi zirvelerde bunu umursayan olmadığı çok açık; tersine Merkez Bankası’na ve başkanına yaylım ateşinin dozu dün çok ağır bir boyuta getirildi.

 “Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur” sözüyle. Baskı arttıkça piyasadaki dolar kuru 2.5274’e, uzun vadeli faiz de yüzde 8.68’e çıktı. Gerçekten de siyasi zirvedeki kötü yönetim, uzun vadeli faizleri yükseltti; bir çuval inciri berbat etti. Erdem Başçı’nın rahatsız olduğunu yazmıştım. Dün “İstifa konusunda net bir yanıt alabilir miyiz?” sorusuna yanıtı yine dolaylı oldu, ortada bıraktı: “Kamu görevi verildiği sürece yapılır ve en iyi şekilde yapılır. Sağlığımız elverdiği şekilde bu görevin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz”. Ne yazık ki ‘kör gözüm parmağına’ bu açıklamalar ekonomide ağır bir hasara yol açıyor. Belli ki rahatsız olan Başçı’nın bırakması isteniyor. Fazlasıyla yıpratılan Erdem Başçı’nın artık o koltukta oturması çok zor hale geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa01 Mart 2015 14:27

    tüm kamu kurum ve kuruluşlarının para trafiği iller bankasından olsun yada ziraat bankasıda olabilir

  • Ali Demir28 Şubat 2015 05:10

    Faizi artırırken kolay oluyor ama indirirken zor oluyor.Geçn % 5 lik artış fazla abartılı idi.Şimdide indir indirebilirsen.Yinede sabırlı davranılmalı yavaş yavaş indirmek piyasaları sarsmaz.

  • ender28 Şubat 2015 04:17

    CB,en son "hala oradamısın,inmiyor"dedi.