E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBej Kitap: ABD'de büyüme sürüyor---

Bej Kitap: ABD'de büyüme sürüyor

Bej Kitap: ABD'de büyüme sürüyor
04 Mart 2015 - 22:25 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası, Ocak ayından Şubat ayı ortasına kadar olan dönem için Bej Kitap olarak bilenen mevcut ekonomik koşullar açıklamasını yayımladı

ABD Merkez Bankası’nın Ocak ayından Şubat ayı ortasına kadar olan dönem için Bej Kitap olarak bilenen mevcut ekonomik koşullar açıklamasını yayımladı. Raporda, ABD ekonomisindeki büyümenin sürdüğüne dikkat çekildi. ABD ekonomisindeki iyileşmeye, tüketici harcamalarında artış, imalat sanayindeki büyüme ve şirketlerin satışlarla ilgili iyimser beklentileri katkı sağladı. Bej Kitap'ta ABD ekonomisindeki gelişmeler şöyle özetlendi:

On iki Fed bölgesinden gelen raporlar, ekonomik faaliyetin Ocak ayından Şubat ortasına kadar çoğu bölgede ve sektörde genişlemeyi sürdürdüğüne işaret ediyor. Altı bölge, bir önceki raporlama periyodundan bu yana yerel ekonominin ılımlı hızda genişleme gösterdiğini belirtti. Philadelphia ve Cleveland’da ekonomik aktivite az miktarda yükseliş kaydederken Kansas City’de hafif bir artış görüldü. Dallas bir önceki döneme göre benzer bir hızda büyüme gösterirken, Richmond’da büyüme yavaşladı. Boston iş kontratlarının bu periyotta hareketli olduğunu belirtti.

Tüketici harcamaları çoğu bölgede artış gösterirken, kontratlar genel olarak yakın vadedeki satışlar ile ilgili iyimser seyretti. Seyahat ve turizm de ayrıca yükseliş gösterdi. İmalat sanayi genel olarak tüm bölgelerde yükseliş kaydetti ancak oranlar değişiklik gösteriyor. Finansal olmayan hizmetler ılımlı bir büyüme kaydetti. Konut satışları bölgelerin çoğunda artarken, konut inşaatları ile ilgili veriler karışık seyretti. Ticari gayrimenkul piyasası koşulları istikrarlı seyri korudu ve gelişme gösterdi. Bankacılık koşulları genel olarak iyileşti ve kredi kalitesi büyük oranda değişiklik göstermedi. Tarım koşulları kötüleşirken, petrol ve doğal gaz sondaj çalışmaları geriledi.

İstihdam bölgeler genelinde istikrarlı seyri korudu veya arttı. Çoğu sektörde istihdam artışı görüldü. Ücret baskıları orta düzeyde seyretti. Ücretler hafif artış gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)