E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİM yurt dışında neler yapıyor?---

BİM yurt dışında neler yapıyor?

BİM yurt dışında neler yapıyor?
04 Mart 2015 - 16:21 borsagundem.com

BİM’in 2014 performansı, 2015 hedefleri basın toplantısıyla paylaşıldı. BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu Borsa Gündem’in sorularını yanıtladı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Perakende sektörün önde gelen zincirlerinden BİM, 2014 yılı mali sonuçlarını açıkladı. BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısında Şirketin 2014 yılı performansı değerlendirildi. Cirosunu yüzde 22,1 oranında artırarak 14,5 milyar TL seviyesine çıkaran BİM’in, 2015’teki büyüme hedefinin yüzde 20 olduğunu söyleyen BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Haluk Dortluoğlu, “. 2015’te Türkiye’de 500 yeni mağaza ve 4 bine yakın yeni istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Yurt dışındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. 2015 yılında Fas’ta 81 yeni mağaza açarak 300 mağazayı geçmeyi amaçlıyoruz. Böylece Fas’taki operasyonlarımızı daha karlı hale getireceğiz. Mısır’da ise 54 yeni mağaza açılışıyla mağaza sayısını 135’e çıkartmayı planlıyoruz. Ayrıca, Türkiye’yi File markasıyla yeni bir perakende satış mağazasıyla tanıştırma yönündeki hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.
Dortluoğlu, BİM‘in geçtiğimiz yıl 502 yeni mağaza açtığını, mağaza sayısını 4 bin 500’ün üstüne, çalışan sayısını ise 27 bin 637’ye çıkardığını belirtti…


 
BİM İCRA KURULU ÜYESİ HALUK DORTLUOĞLU BORSA GUNDEM’İN SORULARINI YANITLADI

Toplantının sonunda ise BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Haluk Dortluoğlu, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı.

-Arap dünyasında mağazalarınız var. Özellikle Mısırla olan siyasi gerginlik işlerinizi etkiledi mi?
Haluk Dortluoğlu:  İşin doğrusu bize doğrudan yansıyan bir şey yok. Aslında olayların olduğu dönemde biraz tedirgin olduk. Hatta mağazalarımızın önünde sokak çatışmaları da oldu. Ama biz şu güne kadar Mısır’daki faaliyetlerimizi durdurmayı, yavaşlatmayı gerektiren doğrudan bir şeyle karşılaşmadık. Dolayısıyla şu ana kadar da o yönde her hangi bir karar ya da aksiyon almadık.
2015 senesinde Fas’da 80 mağaza, Mısır’da 55 mağaza açacağız. Bu sene yapılacaklarla toplam yurt dışı mağazamız 400’ü geçecek.
 
-Yurt dışında başka ülkelerde de BİM açma düşünceniz var mı?
Haluk Dortluoğlu:  Eğer Kuzey Afrika derseniz ki şu anda yatırımın en uygun olduğu yer Tunus. Yani bir sonraki yer Tunus olabilir. Bu arada Tunus’u detaylı bir şekilde incelemiş de değiliz. Ama görünen Tunus.  Ayrıca yeni mağazalar için Türk Cumhuriyetleri ve İran da olabilir. Ama yatırım ortamının iyileşmesi ve normalleşmeyi gerekiyor. Biz belki siyasetin dışındayım ama gittiğimiz yerde de sağlıklı bir yatırım ortamı isteriz. Bu arada tabi ki bizim de oraya gitmek istiyor olmamız lazım.
 
-2023 vizyonu olarak açıkladığınız yurt dışında 2 bin mağaza sayısında bir sapma  var mı?
Haluk Dortluoğlu:  Bakın bu bir potansiyel. Yani Fas da, Mısır da biner mağaza kaldırabilecek ülkeler. Ama zaman ne gösterecek bilmiyoruz. Eğer her şey iyi giderse bu iki ülkede de binden fazla mağaza sayısı düşünülebilir. Ama şu yıl şu kadar olacağız demek mümkün değil. 
 
-Yurt dışı mağazalarınızdan günde kaç kişi alışveriş yapıyor?
Haluk Dortluoğlu:  Ortalama 300 mağazadan hesaplarsak,  günlük 400 kişi alışveriş yapıyor. Yani toplamda günde 10 bin müşteri ziyareti oluyor.
 
-Perakende ağınızı genişletmek için bir satın alma söz konusu olabilir mi?
Haluk Dortluoğlu:Genel olarak satın almalara sıcak bakmadığımızı hep ifade ediyoruz. Onun dışında tabi ki teklifler gelebilir. Geldiği zamanda değerlendirip, konuşabiliriz ve buna açığız.
 
-Bu yılı açılması planlanan FİLE mağazaları için neler söyleyeceksiniz?
Haluk Dortluoğlu:  FİLE çok güzel bir çalışma oldu. Perakende sektörünü de yeni bir ses ve nefes olacak. Ama işin diğer tarafından da gerçek bir ihtiyaca tekabül edecek. 2015 yılı içinde 10 FİLE mağazası açacağız ve hepsi İstanbul içinde olacak. Ağırlıklı Avrupa yakası ama Anadolu yakası da olacak.  Avrupa yakasında ağırlıklı olarak Bahçeşehir ve Esenyurt civarından başlayıp, Anadolu yakası tarafına da geçeceğiz.  İlk mağazamız Bahçeşehir’de Prestij Mall AVM’nin içinde. Toplam net satış alanı 1200 metrekare civarında.  FİLE için ayrı bir şirket kurmadık. FİLE, BİM’in şemsiyesi altında konsolide oluyor. Yani BİM’in şemsiyesi altında tek şirket olarak göreceksiniz. Ama organizasyon yapısı ve işleyiş şekli olarak ayrı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 370,00
En Yüksek: 381,25
En Düşük: 367,50
Değişim -0,40 %
FK: 19,69
PD / DD: 7,54
İşlem Hacmi 1.035.440.849
Toplam Adet: 2.769.205
Ağırlıklı Ort.: 374,27
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)