Ana SayfaPiyasaBİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?---

BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?

1 / 7
BİST ucuz mu, alım zamanı geldi mi?
31 Ağustos 2015 - 12:50 www.borsagundem.com

1 Kasım'da tekrar seçim kararı ve FED'in eylülde yapması beklenen faiz artırımı haberleri yüzünden BIST-100 ayı piyasası görünümüne girdi. Bu ortam sert düşüşler getirirken, borsa uzmanları alım konusunda ikiye bölündü. Bazı uzmanlar mevcut durumda alım yapmak için erken olduğunu söylüyor. Bazdan ise değerlemeler ucuzlamışken seçici olmak kaydıyla kademeli olarak alım yapılmasını öneriyor.

Borsa İstanbul (BİST), belki de son zamanlardaki en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor. Yoğun olarak iç taraftaki siyasi belirsizliğin dış piyasalardaki Çin tehlikesiyle harmanlandığı bu dönemde volatilitesini artıran BİST'te, bu belirsizliğin daha da sürmesi bekleniyor.

Önceki hafta erken seçimin kesinlik kazanmasıyla 78.000'lerden 74.000'lere gerileyen BÎST-100 Endeksi, bu sert düşüşle birlikte erken seçimi fiyatlamıştı. Bununla beraber ABD ve Avrupa gibi gelişmiş ülke borsalarında ve gelişmekte olan piyasalarda sert dalgalanmaya neden olan Çin ekonomisi ve piyasalarındaki gelişmeler, dengeleri bir anda değiştirmiş gözüküyor. Çin riski, BİST-100'de henüz çok derin hissedilmese de bu durumun dolaylı olarak Türkiye'yi etkileyebileceği de aşikâr. Endeksin oldukça aşağı sarktığı böylesi bir dönemde uzmanlar alım yapılmasında acele edilmemesini, alım yapılacaksa da bu alımın orta vadede kademeli ve isabetli tercihler olması gerektiğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta01 Eylül 2015 01:26

    kardeşim ucuz'a kitlenmeyin ucuzunda ucuzu olur onemli olan istikrar olmalı ..şimdi varmı yok tabi..ucuz olsa ne olur haaa alıp unuturup ben diyorsan hisseyi kademeli al.bist 30 dısı spek hisse hariç

  • borsacı31 Ağustos 2015 23:05

    tvde reklam var almayın almayın pardon atmayın atmayın

  • varol31 Ağustos 2015 14:16

    Endekste henüz ALIM için teknik sartlar olusmadi ! Cuma günkü ABD verisi çok çok önemli! Eger FED faiz artisini ötelemezse... arti seçimler, terör vs... endekste 60-65000 aralIgI hedef olacaktIr ! Dikkatli olun !

  • Sakın ha31 Ağustos 2015 13:41

    Alın alın çok ucuz 50 bin indiginde anlarsınız uçuruma surukluyenler var siyasi kanattan alacaklar beklesin aralığı kadar