E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te en önemli destek 77 bin 500 puan---

BİST'te en önemli destek 77 bin 500 puan

BİST'te en önemli destek 77 bin 500 puan
13 Ekim 2015 - 13:04 borsagundem.com

Borsa İstanbul iç ve dış etkiler nedeniyle düşüş eğilimine geçti

Borsa İstanbul risk algısı ile düşüşe geçti. Tahvil ve dolardaki yükseliş ve iç güvenlik riskleri nedeniyle Borsa İstanbul satıcılı seyre döndü.

Destek Menkul'den Emre Özgüven piyasayı yorumladı:

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ABD istihdam verilerinin beklentileri karşılayamaması ile başlayan, geçtiğimiz hafta açıklanan FED tutanakları ile pekişen FED’in faizleri öteleyebileceği beklentileri ile küresel risk iştahında görülen artış Borsa İstanbul tarafında da yükselişleri destekledi. Her ne kadar bugün sabaha karşı açıklanan Çin'den gelen ithalat ve ihracat verilerinin düşük kalması küresel piyasalarda olumsuzluk yaratsa da, yabancı takas oranının %65.43 ile Haziran 2013 tarihinden itibaren en yüksek oran olarak karşımıza çıkması, yabancı yatırımcıların son dönemdeki BİST hisselerine olan artan talebini gözler önüne sermektedir. Endeks tarafında gün içinde görülen düşüşlerde, dış piyasadaki Çin kaynaklı endişelerin yanında iç piyasadaki güvenlik endişelerini de etkili olduğu söylenebilir. Bununla birlikte endeks tarafında en önemli destek seviyesinin 77.500 olduğunu görüyoruz. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde tekrar 79.000 direnci hedef haline gelebilir. Bu seviyenin de aşılması halinde psikolojik bir direnç seviyesi haline gelen 80.000 yatırımcıların yakın takibinde olmalıdır. Bu seviyede kar satışları görülebileceği de akıllardan çıkarılmamalıdır. Borsa İstanbul iç ve dış etkiler nedeniyle düşüş eğilimine geçti
FED iyimserliğine bağlı olarak, doların küresel çapta yaşadığı değer kayıpları ile birlikte kurun geçtiğimiz hafta 2.89 seviyesine kadar gevşediğini gözlemledik. Buna karşın güvenlik endişeleri, jeopolitik riskler, erken seçim sürecinin yarattığı belirsizlik ortamı TL’yi baskı altında tutmaya devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde TL’nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışması da dikkatlerden kaçmadı. Hafta sonu yaşanan üzücü terör saldırısı ile 2.9625'e kadar yükselen USDTL’de daha sonra geri çekilmeler gözlemlense de, 2.89-2.91 destek bölgesinin önemini koruduğunu düşünüyoruz. Bu bölge üzerinde kapanışlar gerçekleştikçe, zayıf TL ile birlikte tekrar yükselişlerin etkisini göstermesi beklenebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 2.95 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviye üzerinde tutunulması halinde 2.9750 direncine dek alımların sürerek ivme kazanması beklenebilir. Yıl sonunda yüzde 3 civarında büyüme beklenen Türkiye ekonomisinde, siyasi kutuplaşmaların devam ederek 1 Kasım seçimlerinde tekrar bir koalisyon hükümeti sonucu çıkması ile kurda yeni tarihi zirvelerin test edilme ihtimalinin halen masada olduğunu da unutmamak gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)