E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'te yüzde 1'in üzerinde kayıp bekleniyor---

BİST'te yüzde 1'in üzerinde kayıp bekleniyor

BİST'te yüzde 1'in üzerinde kayıp bekleniyor
04 Eylül 2015 - 09:22 borsagundem.com

Asya piyasalarındaki düşüş ve ABD vadeli piyasasındaki satıcılı seyir Borsa İstanbul endeksini aşağı çekebilir

Kemerlerinizi bağlayın…

Dünya piyasalarında dün ECB kaynaklı iyimser bir hava hakimdi. ECB Merkez Başkanı Draghi’nin  büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı çekmesi ve istenilen iyileşme sağlanamazsa varlık alımlarını artıracaklarını söylemesi üzerine Avrupa’dan başlayarak dünyaya yayılan bir alım dalgası görüldü.

Ancak küresel piyasalardaki bu iyimser hava daha sonra Wall Street’teki kar satışlarıyla bozuldu. Tarım-dışı istihdam verisi öncesinde güçlü pozisyon almaktan imtina eden yatırımcıların satışlarıyla Wall Street günü hafif yukarıda kapattı.

Avrupa borsalarındaki sert yükselişe rağmen Borsa İstanbul dün 74.000 seviyesindeki psikolojik direncini geçemedi.  Beklentilerden yüksek gelen Ağustos ayı enflasyonu ve Türk lirasındaki satış baskısı Borsa İstanbul’daki yükselişi sınırladı.

Bugün yatırımcıların ajandasındaki en önemli veri saat 15:30’da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi (beklenti 217,000).  Beklentinin aşağısında gelecek olan bir veri Fed’in faiz artırışına Eylül ayında başlamayacağını teyit edecek ve kısmen fiyatlandı.  Ancak geçmiş yıllarda Ağustos ayı rakamlarında yapılan revizyonlar nedeniyle piyasanın aşağı yönlü sürprizlere tepkisinin sınırlı olması beklenmeli.

Bugün ne olacak? Asya borsalarındaki satışlar ve ABD vadeli piyasalarındaki kayıplar Borsa İstanbul’da %1’in üzerinde kayıpla bir açılışa işaret ediyor. Asya piyasalarındaki işlemlerle Türk lirasına karşı 2,99 seviyesini geçen ABD doları Borsa İstanbul’daki kayıplar nedeniyle borsadaki kayıplar daha da sertleşebilir.  Düşüşü sınırlayacak tek etken yatırımcıların bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi köşeli pozisyon almaktan kaçınması ihtimali.  

Bizim kısa vadeli stratejimizde bir değişiklik yok. Hisse senedi, tahvil ve Türk lirasında yükselişleri satış fırsatı olarak kullanmaya devam ediyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)