E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBlatter'in başkanlığı askıya alındı---

Blatter'in başkanlığı askıya alındı

Blatter'in başkanlığı askıya alındı
07 Ekim 2015 - 20:44 borsagundem.com

FIFA Etik Kurulu, Sepp Blatter'in FIFA Başkanlığı görevini 90 günlüğüne askıya aldı

FIFA'da yaşanan yolsuzluk depreminin merkezindeki isimlerden FIFA Başkanı Sepp Blatter'e bir şok daha. FIFA Etik Kurulu hazırladığı raporla Blatter'in üyeliğini 90 günlüğüne askıya aldı.

İngiliz basın kuruluşu Sky News'in iddiasına göre FIFA Etik Kurulu, hazırladığı raporla Sepp Blatter'in başkanlığını 90 gün süreyle askıya aldı. Sky News haberini 'Blatter'e çok yakın bir kaynağa' dayandırdı.

İsviçre Savcılığı, geçtiğimiz günlerde Blatter hakkında 'ceza gerektirecek kötü yönetim' ve 'zimmet' suçlamalarıyla soruşturma açmış ve İsviçreli spor adamını hem sorgulamış hem de ofisinde aramalar yapmıştı. Savcılığın suçlamaları arasında Blatter’in, UEFA Başkanı Michel Platini’ye usulsüz olarak 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyordu.

Öte yandan Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi futbolun uluslararası organizasyonlarının ana sponsorları da, FIFA'da gerçekleşen operasyonların başladığı günlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter’e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)