E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBodrum'a 150 milyon dolarlık lüks otel---

Bodrum'a 150 milyon dolarlık lüks otel

Bodrum'a 150 milyon dolarlık lüks otel
04 Ağustos 2015 - 04:58 borsagundem.com

Bodrum'a bir lüks otel daha geldi. Büyükhanlı Grup, 150 milyon dolar yatırımla açtığı Caresse’yi, 12 ay boyunca açık tutmayı planlıyor

Ankara merkezli Büyükhanlı Kardeşler Grubu, Bodrum’a lüks otelcilikle girdi. Hanife Baş'ın Milliyet'teki haberine göre Asarlık Mevkii’nde 84 odalı ultra lüks otel inşa eden grup, otelin işletmeciliği için ise Starwood Grubu’nun premium markalarından ‘The Luxury Collection’la anlaştı. Bu markanın Türkiye’deki ilk oteli de ‘Caresse a Luxury Collection Resort & Spa’ ismiyle faaliyete geçti.

Büyükhanlı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Büyükhanlı, daha önce bulundukları alanda Fuga Otel’in yer aldığını belirterek, eskiyen otelin yerine 4.5 yıllık inşaat sonrasında 150 milyon dolarlık yatırımla ‘Caresse a Luxury Collection Resort & Spa’yı kurduklarını söyledi.
Otelin inşaatının 15 Temmuz’da bittiğini, ağustos itibariyle de resmi açılışını yapacaklarını belirten Büyükhanlı, otellerinde 77 oda artı 7 adet rezidans tipi otel odasıyla toplam 84 oda bulunduğu bilgisini verdi. Volkan Büyükhanlı, 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen otelin odalarının 40 metrekare ile 374 metrekare arasında değiştiğini kaydetti. Caresse a Luxury Collection Resort&Spa, bin 600 metrekarelik alana sahip spa’sıyla da spa oteli olarak konumlanıyor.

12 AY AÇIK KALACAK

Büyükhanlı, Bodrum’a lüksü getirdiklerini vurgulayarak, “Gelecek yıl yüzde 95’in üzerinde doluluk hedefimiz olacak. Sezonluk otel açmadık. 12 ay açık kalacak. Şehir merkezine çok yakınız. Lüks seyahat isteyenler ve kurumsal tolantı gruplarını ağırlayacağız. Her sezon açık olması için de yerden ısıtma yaptırdık. Kış turizmi için de otelimizi cazip hale getirdik” dedi.

Bodrum’un lüks destinasyon olma yolunda ilerlediğine de dikkat çeken Büyükhanlı, “Bizim otelimiz de bu hedefe katkı yapacak. Yerli turist yanında ABD, İngiliz ve Almanlar başta olmak üzere pek çok ülkeden üst düzey turisti çekmeyi hedefliyoruz. Luxury Collection, yerel tatlara, dokuya, serbest tasarıma açık bir marka. Hatta misafirlerini tesisin bulunduğu çevreyi tanımaları, neyi nerede görebilecekleri, tadabilecekleri konusunda teşvik ediyor. Bodrum’a çok uygun düştü” diye konuştu.

Volkan Büyükhanlı, inşaatçı kökenleri olduğu ve daha önce Antalya’da birkaç otelle kitle turizmi yaptıklarına da değinerek, “İlk defa lüks turizme giriyoruz. Bu bizi heyecanlandırıyor. Starwood’un en lüks markasını arkamıza aldık. İleride yine Bodrum’daki arsamızda bu zincirin ‘W’ markasıyla da bir otel yatırımı yapabiliriz” dedi.

AÇILIŞ İÇİN DÜŞÜK FİYAT

Otelin geceleme fiyatının 750 euro ile 5 bin euro arasında olduğunu da aktaran Büyükhanlı, açılış nedeniyle fiyatın 425 euro seviyesine çekildiğini aktardı. Otel, incentive turizmine de hitap edecek.

‘Türk turizminde potansiyel var’

Starwood Hotels&Resorts Güney Avrupa Başkan Yardımcısı Robert Koren de, Bodrum’daki otelin mimarisi ve tarzıyla bu segmentteki amiral otellerinden biri olacağını belirterek, doğru lokasyon, doğru ortak ve doğru marka karmasıyla hayata geçtiğini söyledi. Türk turizmine de güvendiklerini dile getiren Koren, şöyle konuştu: “Şu anda ülkenizi 37 milyon turist ziyaret ediyor. Bu sayının 2023’de 50 milyon olması hedefleniyor. Bu önemli bir rakam. Ülke ciddi potansiyel vaat ediyor. Lüks turizmde de ciddi fırsatlar var. Caresse, dünya çapındaki Luxury Collection’lar içinde de markanın amiral gemisi olacak. Bodrum’a yatırımların artması, uluslararası markaların gelmesi lüks turizm anlamında Bodrum’u destekliyor.”

Luxury Collection markalı rezidans

Volkan Büyükhanlı, otel yanında rezidans inşaatları olduğunu da belirterek, şu bilgileri verdi: “64 tane de rezidansımız satılık. 10 tanesi satıldı. 120 metrekarelik 1+1’lerden, 480 metrekarelik 5 odalı evlere kadar değişebiliyor. Rezidansların fiyatları 680 bin euro ila 1 milyon 900 bin euro arasında değişiyor. Hepsi marka rezidans. Caresse projesi içinde yer alan rezidanslar, Türkiye’nin ilk markalaşmış yazlıkları. Sadece bir ev değil aynı zamanda bir Luxury Collection rezidansı almış olacaklar. Luxury Collection imzalı rezidansların dünyada çok az örneği var. Bodrum, Hawai ve Florida’dan sonraki lokasyon olarak dikkat çekiyor. Hepsi deniz manzarasına sahip.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)