E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA'ya göre Çin hisseleri düşebilir---

BofA'ya göre Çin hisseleri düşebilir

BofA'ya göre Çin hisseleri düşebilir
28 Ağustos 2015 - 11:30 borsagundem.com

Bank of America'ya göre, Çin borsalarında görülen bu yükseliş uzun ömürlü olmayacak

Çin borsalarının çökmesinin ardından gelen hükümet müdahaleleri hisse senetlerine yukarı yönlü destek oldu. Ancak Bank of America'ya (BofA) göre, Çin borsalarında görülen bu yükseliş uzun ömürlü olmayacak. Bankaya göre Çin devletinin borsalara müdahalesi devam edemeyecek, çünkü müdahalenin maliyeti çok yüksek.Dahası Çin ekonomisini yavaşlaması nedeniyle, hisse senetleri piyasalarındaki değerlemelerin ekonomik gerekçesi yok.

Bank of America'nın Singapur merkezli Çin hisse senetleri stratejisti David Cui, "İnsanlar, Pekin hükümetinin doğrudan müdahaleye son vermeye başladığını sezmeye başlar başlamaz, birçok yatırımcının hisse senetlerinden yeniden çıkmaya başlayacak," diyor.

David Cui'ye göre hisse senetlerinin yeniden cazip olması için Şanghay Bileşik Endeksi'nin yüzde 35 daha düşmesi gerekiyor.

İkinci Dünya Savaşı zafer törenleri öncesi Çin hükümetinin hisse senetlerini destekleyici müdahalede bulunduğu spekülasyonuyla Şanghay Bileşik Endeksi yükseliş kaydetti. Konuya yakın kaynaklar, 1996'dan beri görülen en büyük satış dalgasını durdurmak için hükümet, geçen perşembe günü piyasalara müdahale etmeye başladı.

Cui'ye göre, hisse senedi fiyatlarını desteklemekle görevlendirilmiş Çin Menkul Kıymetler Finansman Şirketi'nin doğrudan hisse alımlarını gelecek bir ya da iki ay da sona erdirebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)