E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 75 binin altına geriledi---

Borsa İstanbul 75 binin altına geriledi

Borsa İstanbul 75 binin altına geriledi
26 Kasım 2015 - 15:27 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Rusya'dan gelen olumsuz haberlerden etkilendi ve günü yüzde 2.39 kayıpla 74 bin 997 puandan kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Uçak düşürme sonrası Rusya ile yaşanan gerilim Borsa İstanbul'u etkilemeye devam ediyor.  Bugün Rusya tarafından gelen olumsuz açıklamalar sonrası endeks günü yüzde 2.39 kayıpla 74 bin 997 puandan düşüşle kapattı. Düne göre 1838 puan ekside kapatan endekste 3.97 milyar TL'lik işlem gerçekleşti. Endeks 2 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Güne yüzde 0.27 oranında düşüşle 76 bin 624 puandan başlayan endeks, ikinci seansada yüzde 0.02 oranında düşüşle 76 bin 405 puandan başlamıştı. Endeks açılışın ardından negatif de olsa sakin seyir izlerken seansın ortasına doğru düşüş hızlandı.
Rusya cephesinde ve Türkiye'den gelen sert açıklamalar ve uçak düşürme krizinin derinleşmesi piyasalarda olumsuz hava yaratarak satış baskısını artırdı. Endeks kayıplarını genişleterek kapanışa doğru yüzde 2'yi aştı ve 75 bin 060 puan seviyelerine kadar geriledi. Dolar/TL'de borsadaki düşüşlere paralel artış gösterdi ve 2.92'nin üstüne çıktı. Dolar/TL borsa kapanışında yüzde 1.02 artışlar 2.9208 TL'den işlem gördü.


İLK SEANS

Borsa İstanbul dün yüzde 1'e yakın primle kapanmıştı. Rusya ile olan uçak düşürme geriliminin etkisi Borsa İstanbul'da hala devam ediyor.
Dünkü tepki alımlarına karşılık bugün endeks yine düşüşe geçti.
Borsa İstanbul güne yüzde 0.27 oranında düşüşle 76 bin 624 puandan başladı. 
Endeks ilk seansta düşüş eğilimini korudu. Borsa İstanbul ilk seansta yüzde 0.54 oranında düşüşle 76 bin 421 puandan kapandı.

ALTIN DÜŞÜŞTE

Altın fiyatları neredeyse altı yılın en düşük seviyelerinden işlem görürken, doların yükselmesi ve ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerle beraber faiz artış beklentilerinin de yükselmesi altın fiyatlarının düşük kalmasını sağladı. Spot altının ons fiyatı çok değişmeyerek 1,071.96 dolardan işlem görürken, dün yüzde 0.4 değer kaybı yaşamıştı. Altın geçtiğimiz hafta 1,064.95 dolara kadar düşerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. 

DOLAR 2.91 TL'YE DAYANDI

Dolarda yüksek tansiyon sürüyor. Yeni hükümet programında TCMB'ye yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle iki haftanın zirvesi olan 2.90 seviyesini aşan dolar/TL Rusya'dan gelen açıklamalarla yükseldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Türkiye'den uçağın düşürülmesine ilişkin gerçekçi bir açıklama beklendiği belirtildi. Dolar açıklamanın ardından 2,9085'e kadar yükseldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan yeni hükümet programında, "Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek" ifadesi yer aldı. Eski hükümet programlarında, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir" ifadesi yer almıştı.

PETROL DÜŞTÜ

Brent ham petrol fiyatları ABD'de bugün başlayan Şükran Günü tatili nedeniyle işlemlerin dün zayıf kalmasından dolayı değer kaybı yaşadı. Brent ham petrol 11 sent düşerek varil başına 46.06 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı ise 11 sent yükseldi ve 43.15 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)