E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul bugün başkanını belirleyecek---

Borsa İstanbul bugün başkanını belirleyecek

Borsa İstanbul bugün başkanını belirleyecek
31 Mart 2015 - 11:03 borsagundem.com

Anonim şirkete dönüştükten sonra şirketler gibi genel kurul yapmaya başlayan BİST'te genel kurul toplantısı bugün yapılacak

Borsa İstanbul'un (BIST) bugün yapılacak olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu başkanı seçilecek. BIST'ın internet sitesinden yer alan açıklamada, bugünkü toplantıda İbrahim Turhan'ın istifasıyla boşalan yönetim kurulu başkanlığı görevine 31 Mart 2018 tarihine kadar görev yapacak kişi için seçim yapılacağı belirtildi. BIST Olağan Genel Kurul toplantısı bugün saat 1400'te başlayacak. Borsa İstanbul eski Başkanı Turhan, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimde milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'ta istifa etmişti.
İbrahim Turhan'ın istifasından sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne Vekaleten Hüseyin Zafer atanmıştı.
Bugün saat 14'te başlayacak genel kurulda aracı kuruluş temsilcilerinin özellikle son dönemde artan işlem komisyon ücretlerine ve terminal fiyatlarına itiraz etmesi bekleniyor. Bazı aracı kurum yöneticilerinin oranların yeniden belirlenmesi için genel kurulda önerge vereceği konuşuluyor.

Genel kurul, Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü, Ayhan Şahenk toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)