E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da tepki alımları seviyesi ---

Borsa İstanbul'da tepki alımları seviyesi

Borsa İstanbul'da tepki alımları seviyesi
06 Temmuz 2015 - 09:01 borsagundem.com

Bugün Yunanistan’daki referandum sonuçları fiyatlanacak. Referandumdaki “Hayır” sonucu piyasalara ilk etki olarak olumsuz yansıma gösterebilir

''BIST100 Endeksi dünü 662 (% 0.081) puanlık yükseliş ile 81.216 seviyesinden ve 2.281 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı seyir düşüş görülürken bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakindi.             

Referandumda “Hayır” çıkan Yunanistan kaynaklı gelişmeler, yeni hükümet beklentileri, Suriye, döviz kurları, dış piyasalar, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler izlenen gelişmeler. TBMM başkanının seçilmesiyle birlikte hükümet oluşumu konusunda adımlar bekleniyor. Hükümet beklentisi piyasaları taşıyan ve iyimserliğe neden olan bir gelişme. Ancak koalisyon hükümetinin hangi partilerden oluşacağı konusundaki belirsizlik ve az da olsa erken seçim olasılığı bu beklentiyi zayıflatıyor. Suriye kaynaklı gelişmeler yakından izlenmekle birlikte piyasalarda bu yönde bir fiyatlama yapılmadı. Haziran enflasyonunun düşük gelmesi Merkez Bankası faiz kararı için önemli bir referans olabilir. Bugün Yunanistan’daki referandum sonuçları fiyatlanacak. Referandumdaki “Hayır” sonucu piyasalara ilk etki olarak olumsuz yansıma gösterebilir. Sonraki aşamada AB-Yunanistan görüşmeleri seyri piyasa üzerinde etkili olacak.   

Endekste düşüş eğilimi korunmakla birlikte tepki alımları henüz güç kazanamadı. Destekler  80.900 ve 80.500-80.000 seviyelerinde bulunuyor. 80.500-80.000 daha önemli. Bu seviyelerin  üzerinde tepki alımlarını görülebilir. Sonraki destek 79.000 seviyesinde. İlk dirençler ise 81.700 ve 82.200 seviyesinde. Endeks güne düşüşle başlayıp destek seviyelerinde tepki alımlarıyla karşılaşabilir.
81.700-82.200 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 80.000 seviyesinin altında satışlar etkisini sürdürebilir.''
ZEYNEL BALCI/STRATEJİST-MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)