E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un yeni başkanı Tuncay Dinç mi?---

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Tuncay Dinç mi?

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Tuncay Dinç mi?
31 Mart 2015 - 12:12 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un bugün başkanının seçileceği genel kurul öncesinde Hürriyet yeni başkanın ismini açıkladı

Borsa İstanbul’un başkan ve genel müdürün farklı isimlerden oluşacağı yeni yönetim anlayışı kapsamında bugünkü yapılcak Genel Kurul’da kurumun yeni patronları belli olacak. Hürriyet bugün saat 14.00’da başlaması beklenen genel kurul öncesinde Borsa’nın yeni patronlarının kim olacağı bilgisine ulaştı. Edinilen bilgilere göre yeni Genel Müdür Tuncay Dinç oldu.

Bugünkü genel kurulda hali hazırda yönetimde olan Talat Ulussever Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu Başkanı olacak. Genel Müdür için ise Borsa yönetimi dışından bir ismin tercih edildiği öğrenildi. Borsa İstanbul’un başkana göre daha aktif bir rol üstlenmesi planlanan yeni genel müdürü ise, Turkish Do&Co’nun Genel Müdürü Tuncay Dinç oluyor.

DO&CO’DAN TRANSFER

Yeni Genel Müdür Tuncay Dinç’in Borsa İstanbul’un milletvekili seçimlerine İzmir’den Ak Parti adayı olarak katılmak üzere istifa eden Başkanı İbrahim Turhan’ın yakından tanıdığı bir isim olduğu belirtildi. Dinç de İbrahim Turhan gibi Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun. Dinç, son olarak halen Borsa’da işlem gören tek yabancı şirket olan Viyana merkezli Do&Co’nun Türk Hava Yolları ile ortak kurduğu Turkish Do&Co’nun genel müdürü vekili olarak görev yapıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • goldaşzede14 Nisan 2015 17:46

    bende ve benim gibi binlerce insan umarki goldaş pisliğini temizlesin.

  • Vatansever31 Mart 2015 21:37

    Umarim ilk icraati goldas pisligini temizlemek olur

  • Sütçü 631 Mart 2015 13:12

    Yaşar Erdinç veya Ahmet Mergen gibilerin o koltuğa oturması lazım gelecek kişi deneyimsiz ve tecrübesiz dönecek ca kaldıkları müdahalede çok geç kalacağından bu konularda direk mudur yerine yardımcılığı üstlenerek tecrübe kazanması lazim