E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa'dan son işlem günü ve vade sonu uyarısı---

Borsa'dan son işlem günü ve vade sonu uyarısı

Borsa'dan son işlem günü ve vade sonu uyarısı
30 Haziran 2015 - 10:48 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'da işlem gören ve vade sonu yaklaşan sözleşmelerle ilgili olarak uyarıda bulunuldu

Borsa İstanbul VİOP'ta işlem gören ve vade sonu gelen sözleşmelerle ilgili olarak KAP'ta bir uyarı yayınlandı. Borsa İstanbul'un nakdi uzlaşmaya konu sözleşmeler ve teminatlarla ilgili uyarısı şöyle:

''Son İşlem Günü ve Vade Sonu Uyarısı
Borsa İstanbul VİOP'ta işlem gören ve vade sonu Haziran 2015 olan Endeks Opsiyon, Pay Opsiyon, DolarTL Opsiyon, Endeks Vadeli İşlem, Pay Vadeli İşlem, DolarTL Vadeli İşlem, EuroTL Vadeli İşlem, EUR/USD Çapraz Kuru Vadeli İşlem, Altın Vadeli İşlem, Dolar/Ons Altın Vadeli İşlem, SASX 10 Endeks Vadeli İşlem, Çelik Hurda Vadeli İşlem, Baz Yük Elektrik Vadeli İşlem ve FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmeleri 30 Haziran 2015 Salı gün sonunda itfa olacaktır. 19 Temmuz 2013 tarih ve 433 No'lu Borsa İstanbul VİOP İşleyiş Esasları Genelgesinde duyurulduğu üzere, söz konusu işlem günü sonunda; 

-Pay vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar doğrudan fiziki teslimata, diğer vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar nakdi uzlaşmaya konu olacaktır. 

-Pay opsiyon sözleşmelerinde ise hak kullanımı için talimat verilmesi gerekmekte olup kullanım talimatı olmayan açık pozisyonlar herhangi bir uzlaşmaya konu olmadan kapatılacaktır.  

-Pay endeksi ve DolarTL opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi 433 No'lu Genelge'de mevcuttur.

Diğer taraftan, fiziki teslimatın söz konusu olduğu durumlarda Takasbank A.Ş. açık pozisyona sahip yatırımcılardan fiziki teslimat teminatı adıyla ek bir teminat talep edebileceğinden dolayı üyelerimizin teminat tamamlama çağrısına maruz kalmamaları için gerekli dikkat ve özeni göstermeleri önem arz etmektedir.

Yeni açılacak sözleşmeler 1 Temmuz 2015 Çarşamba gününden itibaren VİOP'ta işlem görmeye başlayacaktır. Sözleşmelere ilişkin bilgilere 30 Haziran 2015 tarihli mevcut sözleşmeler ve sözleşme değişiklik dosyası adlı raporlardan www.borsaistanbul.com/erdsayfası üzerinden erişilebilecektir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)