E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada kur baskısı zayıflıyor---

Borsada kur baskısı zayıflıyor

Borsada kur baskısı zayıflıyor
28 Nisan 2015 - 09:21 borsagundem.com

Piyasalarda bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, İngiltere’de 1Ç büyüme, ABD’de konut fiyatları ve tüketici güveni takip edilecek

''İYİMSERLİK DEVAM EDİYOR..
Yeni haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,16 değer kazancı ile 85,689 puandan başlayan BIST100’de USDTRY’de yüksek oynaklık ile 2,7350’nin üzerine çıkılması sonrası 85,299 puana dek geri çekilme yaşansa da endeks ilk seansı yüzde 0,65 değer kazancıyla 86,109 puandan tamamladı. Günün 2.yarısında USDTRY’de 2,69 seviyesi altına devam eden gevşeme ile 86,500 direncinin üzeri test edildi ve endeks günü yüzde 0,99 değer kazancı ile 86,401 puandan tamamladı.

Dün beklenmedik şekilde Fitch’in Japonya’nın notunu düşürmesine rağmen bunun küresel piyasalarda olumsuz bir algı yaratmadığını gördük zira Çin’de açıklanan sanayi şirket karlarındaki düşüş ile dünyanın en büyük ikinci ekonomisine dair teşvik beklentilerinin canlı kalmaya devam etmesi, bir yandan da Avrupalı kreditörlerin eleştirilerini giderek artırdığı Yunan Maliye Bakanı Varoufakis’in müzakerelerde yetkilerinin kısıtlanması da küresel risk iştahını desteklemeye devam etti.

Dün USDTRY’de gevşeme akşam saatlerinde 2,68’in altına dek devam ederken bu sabah 2,6810’larda.. Avrupa artıda, ABD hafif ekside kapandı, bu sabah Asya’da ise karışık bir seyir var. 2 günlük hızlı yükseliş sonrası BIST100 güne yataya yakın bir açılış yapabilir. Dirençler 86,500 ve 87,500, destekler ise; 84,500/83,800/83,000/82,500 seviyelerinde. 24 Nisan Cuma günü yaşanan kur-BIST uyumsuzluğunun aksine dün kurdaki hareketleri izlemeye devam edeceğimizi belirtmiştik ki BIST’te seyir de dolar kuru ile daha uyumlu hareket içindeydi.

Diğer taraftan ise Cuma günü %10,27 seviyesinden kapanan gösterge tahvil faizi dün %10,51’e dek yükseldikten sonra %10,31’e gevşedi, her ne kadar gün içi zirveden gevşeme olsa da faizin seviyelerini dikkat çekici bulmaya devam ediyoruz.

Dünün bir diğer dikkat çekici gelişmesi ise kurlara dair Dünya Bankası’ndan gelen açıklamaydı.. Dünya Bankası Türkiye Direktörü’nün TL’nin esas denge değerine yaklaştığı yönündeki açıklamaları önemsiyoruz, yurt dışı yerleşikler nezdinde genel algının bu eksene dönmesi durumunda bu durumda kur hareketinin BIST üzerinde yaratacağı baskının zayıflaması söz konusu olabilir. Dün Hazine’nin 2 adet borçlanma ihalesinin ardından bugün de 3 adet ihale daha izleyeceğiz, özellikle 2 ve 10 yıllık sabit kuponlu ihalelerde gerçekleşecek ortalama bileşik faiz seviyesi hem algıyı daha net görebilmemiz hem de faizlerde ve kurda yönün devamının nasıl olacağı bakımından önemli ve etkili olacaktır görüşündeyiz…

Piyasa takviminin kalanında neler olduğuna bakacak olursak; yurt içinde ekonomik güven endeksi, İngiltere’de 1Ç büyüme, ABD’de konut fiyatları ve tüketici güveni takip edilecek. ABD verilerinin beklentileri kaçırması halinde bizde de iyimserlik devam edebilir, özellikle zayıf gelen Mart verileri sonrası Nisan’da da tüketici güveninin bozulması halinde dolar endeksinde aşağı yönlü etkisini görebiliriz.

Ve elbette Yunanistan.. Kreditörleri ile arası günden güne gerilen Yunanistan’ın temerrüde düşmesi olasılığına dair tahminler devam ederken bu taraftaki potansiyel gelişmeleri izliyor olacağız, Varoufakis’in ardından iyimserliğin sürmesi EURUSD’yi ve risk iştahını yukarı yönlü destekleyebilecektir.'' 
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)