E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBrezilyalılardan Sivas'a dev fabrika---

Brezilyalılardan Sivas'a dev fabrika

Brezilyalılardan Sivas'a dev fabrika
27 Ağustos 2015 - 05:34 borsagundem.com

Dünyanın en büyük sekizinci çimento üreticisi olan Votorantim Cimentos, Sivas’ta 140 milyon euro’ya malolacak çimento fabrikasının temelini attı

5 kıtada, 14 ülkeye yayılmış olan Votorantim Cimentos, Türkiye’deki kapasitesini Sivas’taki fabrikasına yapacağı yatırımla artırmaya karar verdiğini mayıs ayında duyurmuştu. 140 milyon euro’luk yatırım değeri ile Sivas’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan yeni Sivas Çimento Fabrikası’nın temel atma törenine, Votorantim Cimentos yönetim kurulu üyelerinin yanısıra Votorantim Cimentos CEO’su Walter Dissinger, Bölge yöneticileri ve Türkiye CEO’su M. Şefik Tüzün de katıldı.

Votorantim Cimentos CEO’su Walter Dissinger, “Sivas’a yaptığımız bu büyük yatırım, bizim Türkiye ekonomisine duyduğumuz güveni göstermektedir. Bu yatırım uzun vadede, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde olan varlığımızı da güçlendirecek” dedi.

Yıllık 1.8 milyon ton

Sivas Çimento Fabrikası yatırımı, fabrikanın mevcut üretim kapasitesini üç kat artırarak yıllık 0.6 milyon tondan 1.8 milyon ton çimentoya çıkartacak. Türkiye’de üretim kapasitesinin tamamını kullanan Votorantim Cimentos, Sivas yatırımının ardından pazardaki gücünü daha da artıracak. Halen, Votorantim Cimentos’un Türkiye’deki toplam 3 milyon ton çimento üretim kapasitesi içinde yüzde 19 paya sahip olan Sivas Fabrikası’nın bu oranı, yeni yatırım ile birlikte yüzde 42’ye yükselecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)