E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett asgari ücret için yorum yaptı---

Buffett asgari ücret için yorum yaptı

Buffett asgari ücret için yorum yaptı
25 Mayıs 2015 - 13:27 borsagundem.com

Milyarder işadamı Warren Buffett, son günlerde konuşulan asgari ücretin artırılmasına yönelik olarak açıklama yaptı

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, ABD'de en çok konuşulan asgari ücretlerin artırılmasına yönelik açıklama yaptı.

Wall Street Journal gazetesine konuşan Buffett, asgari ücret konusunda hem işçi hem de işvereni memnun edecek şeyin,saatlik ücretleri artırmaktan ziyade, çalışanların kazançlarından alınan vergilerin azaltılması olduğunu söyledi.

Buffett, bu vergi oranında yapılacak mantıklı bir indirimin, ABD'deki gelir farkı uçurumunu azaltmak adına önemli bir hamle olacağını da sözlerine ekledi.

Buffett, "Fakir kişilerin büyük çoğunluğu zenginler çok zengin olduğu için fakir değil aslında. Ne de zenginler vermeleri gerektiği vergileri vermiyor diyebiliriz. Sadece alınan vergilerde bir ayarlama yapılması gerekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • herseyi devletten beklemeyin25 Mayıs 2015 20:35

    Ya neymis, asgari ucret heryerde sorun. Nemayi kaldirip issizlik sigortasi yapan, cocuk sayisina gore vergi dusuren, fis toplama derdini bitiren ama yinede odememizi yapan ak partiden allah razi olsun. Birazda patrondan kendiniz zam isteyin.

  • alabao25 Mayıs 2015 15:14

    ne olacak ki bizim siyasetçiler devletin kasadan veri verirler zaten 2 de ikramiye verir 2 ikramiye 30 milyar yapıyor ve imfden alı veririz artık sonra onuda çocuklarımız öder ne olacak demi yani allah bizi korusun

  • zenginlik 25 Mayıs 2015 14:35

    Demekki neymiş bütün zenginler pintidir benden almasında devlet karşılasın bizim dangalak siyasetçilerden tutturman 1500 1800 5000 diyen var aralarında hangi işadamı kabul etmiş acaba kim kimin kesesinden neyi veriyor laf....

  • haksızlık dizboyu25 Mayıs 2015 13:42

    Buffet efendi Ben karlarımdan vazgeçmem devlet gelirinden vazgeçsin diyor.Kan emici bunlar...