E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporCimbom 4.5 milyon euroyu çöpe attı---

Cimbom 4.5 milyon euroyu çöpe attı

Cimbom 4.5 milyon euroyu çöpe attı
31 Mart 2015 - 06:55 borsagundem.com

Galatasaray’a, FIFA’da dava açarak tazminat isteyen Hajroviç’in bu talebi geri çevrildi

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon devre arasında transfer ettiği ancak alacaklarının ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı fesh ederek kaçan İzet Hajroviç üstüne üstlük bir de FIFA aracılığıyla dava açarak sarı-kırmızılı kulüpten 4 milyon 750 bin euro tazminat talep etmişti.
 
Boşnak oyuncunun bu başvurusunu değerlendiren FIFA Uyuşmazlık Çözüm Komisyonu bu isteği haklı görmedi. Galatasaray’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ural Aküzüm, “FIFA Galatasaray’ın haklılığını net olarak ortaya koydu. Hajrovic’e 92 bin 500 euro ve bakiye alacağı 7 bin 699 euro gibi ödeyeceğiz. Bundan sonra oyuncunun CAS’a gitme hakkı da olsa, biz de hukuken bu işin peşini bırakmayacağız. Neredeyse herkesin kayıp gözüyle baktığı 5 milyon euro gibi bir meblağ kulübümüzün kasasından çıkmayacak” açıklamasını yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüp, Hajroviç’e ek tazminat ödemekten kurtulsa da bu oyuncunun transferine harcanan yaklaşık 4,5 milyon euroluk bedel de çöpe atılmış oldu.

Neler istenmişti?

Dava sırasında Galatasaray, FIFA’dan, Hajroviç’e sportif yaptırım uygulanmasını, futbolcu tarafından öne sürülen iddia ve taleplerin red edilmesini, futbolcunun sözleşmesini nedensiz olarak sonlandırmış olduğunun tespitini, Grasshopper’a 11 Mart 2014 tarihinde ödenen 875.000 euro üzerinden %5 faiz oranı ile hesaplanacak faiz bedelinin ve toplam bonservis tutarı olan 3.500.000 euronun oyuncu tarafından karşılanmasını, futbolcunun yerine alınacak oyuncu ile ilgili gider ve maliyetlerin futbolcu tarafından karşılanmasını, futbolcunun 250.000 euro manevi tazminat ödemesini ve tüm hukuki ve idari giderlerin karşılanmasını istemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)