E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Borsası'nda sorunlar dünyaya yayılıyor---

Çin Borsası'nda sorunlar dünyaya yayılıyor

Çin Borsası'nda sorunlar dünyaya yayılıyor
08 Temmuz 2015 - 09:14 borsagundem.com

Çin Borsası'ndaki sert düşüş global piyasalara sirayet ediyor

Yunanistan krizinin henüz çözülememiş olması ve Çin borsalarında yaşanan krizin diğer bölge ülkelere yayılmaya başlaması global piyasalarda ki volatiliteyi arttırıyor. Dün gerçekleşen Eurogroup toplantısında Yunanistan’ a yeni bir teklif yapabilmesi için Pazar gününe kadar süre tanındı. Yunan hükümetinin en az 2-3 seneyi baz alacak,ülkenin 
büyümesine katkısı olacak ve borçlarında kesinti yapılmasını istedikleri bir teklifi önerebilirler. İki tarafın anlaşması piyasalar için olumlu algı yaratacaktır. Ancak Yunanistan’ın borçlarında yeni bir kesinti yapmak diğer sorunlu ülkelere örnek teşkil edeceğinden Avrupalı Liderler bu öneriye sıcak bakmayabilir. Ayrıca IMF ve kreditörlerin yapmış olduğu önerilerde Yunanistan’ın büyümesine destek olabilecek maddelerin yer alması şimdilik zor gözüküyor. 

Bu gelişmelerle piyasa umut ile umutsuzluk arasında işlemlerine devam ediyor. Dax endeksinde yükselen kanal band seviyesi 10950’ye denk gelirken, fiyatlar kanal bandının üzerini aşmakta zorlanıyor. Fiyatların kanal bandının altında işlemlerine devam etmesi halinde teknik görünüm aşağı yönlü güçlenecektir. Son iki gündür 10800-10950 aralığında 
destek bulma arayışında olan DAX’ta fiyatların 11200 seviyesini aşamadığı müddetçe aşağı yönlü trendin süreceğine ilişkin görüşümüzü korumaya devam edeceğiz.

Çin borsasındaki sorunlar diğer bölge ülkelerine de yayılıyor

Çin borsasında düşen trend hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuan %4 ün üzerinde kayıpların olduğu gözlenirken 1300 den fazla şirket hisselerinin ise işlemleri askıya alınmış durumda. Çin Merkez Bankası’nın piyasaya ekstra para sürmesine karşın önlemler henüz işe yaramamış görünüyor. Devam eden sorunlar diğer bölge ülkelerine de yayılıyor. Hong Kong %4 ve Nikkei Endeksi’ nde %2 nin üzerinde kayıplar yaşanıyor. Ayrıca bölge ülkelerinde yaşanan sorunların emtia fiyatlarını etkilemeye devam ettiğini belirtelim.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)