E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri 3 ayın dibinde---

Çin hisseleri 3 ayın dibinde

Çin hisseleri 3 ayın dibinde
30 Haziran 2015 - 08:08 borsagundem.com

Çin hisseleri, 3 ayın en düşük seviyesine gerileyerek kayıpları genişletiyor ve ayı piyasasına girmeye hazırlanıyor

Çin hisseleri, 7 yıla yakın bir sürenin en büyük fiyat dalgalanmalarını gösteriyor. Traderlar gerileyen kredili işlemler karşısında hükümetten destek gelmesi ihtimallerini değerlendiriyorlar.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 5.1’lik kayıp ile yüzde 0.6’lık yükseliş arasında dalgalanarak 10 günlük volatiliteyi Aralık 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştırdı. Gösterge endeks yüzde 0.1’den az gerileyerek yerel saat ile 11:30’da 4,052.47 puan oldu. Yatırımcılar hafta sonu gelen faiz indiriminin ardından hisse senetlerinde zemin arayışına girdiler. Öte yandan Çinli regülatörlerin ilk halka arzları askıya alacağı spekülasyonları hisse senetlerindeki düşüşü engelleyebilir.

Hong Kong’daki Core Pacific-Yamaichi araştırma müdürü Castor Pang, “Piyasanın dip seviyesinin neresi olduğunu kimse tam olarak söyleyemez. Hükümet piyasanın serbest düşüşü sonlandırması için ek önlemler almak zorunda kalacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)