E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hisseleri Asya borsalarını vuruyor---

Çin hisseleri Asya borsalarını vuruyor

Çin hisseleri Asya borsalarını vuruyor
08 Temmuz 2015 - 07:25 borsagundem.com

Çin hisse senetlerindeki sert düşüşler Asya borsalarında değer kayıplarına neden oluyor

Asya'da yatırımcılar Yunanistan konusuna bir tarafa bırakıp gözlerini Çin hisse senedi piyasalarına çevirmiş durumdalar. Çin ekonomisinde büyümenin yavaşladığına dair artan işaretlerle birlikte Çin hisse senetlerinde geçtiğimiz ay başlayan aşağı hareketin hız kesmeden devam ediyor. 
Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komlisyonu yaptığı açıklamada piyasada panik havası olduğunu ve rasyonel olmayan satışlar gerçekleştiğini belirtti. 
Komisyon'un kredili işlemler için finansman sağlayan Çin Menkul Kıymet Finans Şirketi'nin küçük ölçekli şirketlerin hisselerinde alımları artırıcağını da belirtti. Yirket daha önce de piyasada istikrarı sağlamak için blue-chiplerde alım yapacağını duyurmuştu. 
Çin Merkez Bankası da Çin Menkul Kıymet Finans Şirketi'ne piyasada istikrarı sağlamasında ylardım için bol likidite sağlayacağını duyurdu. 
Çin'deki bu gelişmeler diğer Asya piyasalarına da satış getiriyor. Çin'de bu sabah Shanghay Bileşik Endeksi yüzde 3,88 kayıpla 3582,50 puana gerilerken, Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 2,17, Seul'de Kospi endeksi yüzde 1,14, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde  4,26 değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)