E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin parasal genişlemeye gidebilir---

Çin parasal genişlemeye gidebilir

Çin parasal genişlemeye gidebilir
28 Nisan 2015 - 13:17 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye gidebileceği belirtiliyor

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) parasal genişlemeye gideceği iddia edildi. Wall Street Journal'ın resmi kaynaklara dayandırdığı habere göre, PBOC gelişen ülkelerde uygulanan yenilikçi kredi genişleme önlemleri almaya hazırlanıyor. Pekin'in yerel yönetim borçlarını yeniden yapılandırmak için uyguladığı trilyon dolarlık plan bazı sorunlarla karşılaşmıştı.

Yetkililere göre, önümüzdeki birkaç ay içinde uygulanması beklenen plan çerçevesinde Merkez Bankası, Çinli bankalara yerel yönetim kurtarma borçlarını kredilerle değiştirme imkanı tanıyacak. Taahhütlü Ek Borç Verme adı verilen bu strateji, Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından uygulanan Uzun Vadeli Refinansman Operasyonu (LTRO) ile benzerlik gösteriyor.

Bu hamle para arzını düzenlemek için genelde faiz oranları ve zorunlu karşılıkları kullanan PBOC için ciddi bir politika değişikliği anlamına gelecek. Yavaşlayan Çin ekonomisi Merkez Bankası'nın banka kredilerini artırmak ve faiz oranlarını düşürmek için farklı yollar bulmaya itiyor.

Pekin'in de bu yeni program için ülkenin artan yerel yönetim borç sorununu çözmesi gerekiyor. Son resmi veriler belediyelerin tüm ülkede borçlanmasının Haziran 2013'ten bu yana yüzde 50'ye yakın arttığını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)