E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin piyasasında en kötü görülmemiş olabilir---

Çin piyasasında en kötü görülmemiş olabilir

Çin piyasasında en kötü görülmemiş olabilir
04 Ağustos 2015 - 13:29 borsagundem.com

Uzmanlar Çin hisse senetleri için en kötü dönemin henüz gerçekleşmemiş olabileceğini ifade ediyorlar

Çin hisseleri için oldukça çalkantılı geçen dönemde, uzmanlar daha kötüsü olup olamayacağını tartışıyor.

MarketWatch'ta yer alan haberde yer alan Guggnheim yöneticilerinden Scott Minerd’a göre Çin borsası kredi sayesinde geçtiğimiz yıl yükselirken piyasa değerinin yüzde 9.6’sını kredili işlemler oluşturuyordu.

Son çabalara rağmen bu durum Çin’i sıkıntı verici bir konuma ittiğinden hem tarihsel olarak hem de küresel olarak dikkat edilmesi gereken bir noktadır. 

Minerd “Need to Know” köşesinde şunları yazdı: 

"Kredili işlemler hisse senetlerinin satış dalgası esnasında birazcık rahatlamış olsa da hala büyük bir kısmı ödenmemiştir, bu da Çin borsasını daha ciddi çalkantıların beklediği anlamına geliyor."

"Eğer Çinli yetkililer yakın zamanda rotalarını değiştirmezlerse, ülkenin hisse senedi pazarı 1929’da ABD'de olduğu gibi batmaya başlayacaktır. Karşılaştırmak gerekirse ABD’nin şu anki kredili işlemleri yüzde 3’ün altındadır."

Arizona’daki DeMark Analytics’in kurucusu Tom DeMark da, Çin hisselerinin önümüzdeki 3 haftada yüzde 14’lük bir gerileme daha gösterebileceğini ifade etmişti.

Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yüzde 8.5 gerileyerek 3,725.56 puana inmişti ve 8 yılın en kötü satış dalgası yaşanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)