E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin resesyona mı düşecek?---

Çin resesyona mı düşecek?

Çin resesyona mı düşecek?
28 Ağustos 2015 - 08:00 borsagundem.com

Citigroup’a göre Çin resesyondan kaçınmada çok geç reaksiyon gösterecek

Citigroup Inc.’in üst düzey ekonomisti Willem Buiter, “Çin resesyona doğru ilerliyor ve liderlik talebi teşvik etmek için geniş ölçekli mali politikalar uygulamada ve büyük bir yavaşlamadan kaçınmada yeterince hızlı hareket edemeyecek” dedi.

Buiter, “Çin’in resesyona girmesini engelleyecek tek şey merkezi hükümet tarafından fonlanan ve Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından paraya çevrilen tüketim odaklı bir mali teşvik programı” diye konuştu.

Buiter, Perşembe günü New York’ta yaptığı konuşmada, “Ekonominin çok ihtiyacı olmasına rağmen Çin liderliği buna hazır değil. Bu, resesyona ilerleyen bir ekonomi” dedi.

Başbakan Li Keqiang yıllık yüzde 7 civarındaki büyüme hedefini korumaya çabalarken, Çin’de talebin yavaşladığı endişesi küresel piyasalarda volatiliteyi artırıyor. Buiter, “Genişlemenin gerçek oranı muhtemelen yüzde 4.5’e yakın veya daha düşük” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)