E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin ters repo işlemi yapmadı---

Çin ters repo işlemi yapmadı

Çin ters repo işlemi yapmadı
21 Nisan 2015 - 06:45 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası, hafta sonu zorunlu karşılıkların düşürülmesinin ardından iki aydan bu yana ilk kez ters repo işlemi gerçekleştirmedi

Çin Merkez Bankası (PBOC), hafta sonu bankalar için zorunlu karşılıkların düşürülmesinin ardından iki aydan bu yana ilk kez ters repo işlemleri satışı yapmaktan kaçındı. Ters repo işlemleri finans sistemine fon sağlamak için kullanılıyor.

PBOC, ihalelerde bulunması gereken iki traderın verdiği bilgilere göre, ayrıca Salı günü Şanghay saati ile 09:20 itibarıyla herhangi bir repo kontratı teklifinden bulunmadı. Para otoritesi, hafta sonu aldığı karar ile Pazartesi’den itibaren geçerli olmak üzere bankaların ayırması gereken zorunlu karşılıkları 1 yüzde puan düşürdü.

Ulusal Bankalar Arası Fonlama Merkezi’nin derlediği ağılıklı ortalamaya göre bankalar arası fonlama müsaitliğinin göstergesi olan 7 günlük repo oranı, 19 baz puan ile 23 Ocak’tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti ve Şanghay saati ile 09:40’ta yüzde 2.52 seviyesine geldi. Söz konusu seviye ayrıca Mart 2014’ten bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Hong Kong’daki Standard Chartered Plc stratejistlerinden Becky Liu, “Zorunlu karşılık oranı indirimi yoluyla sağlanan likidite enjeksiyonunun büyüklüğü dikkate alındığında PBOC’un ters repo gerçekleştirmemesi beklenen bir hareketti. Banklar arası likidite genişlemeci seyri sürdürecek. İkinci çeyrek dönemde görülebilecek bir sıkılaşma ters repo operasyonlarının yeniden başlaması ve zorunlu karşılık indirimleri ile hafifletilecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)