E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de imalat PMI 3 yılın dibinde---

Çin'de imalat PMI 3 yılın dibinde

Çin'de imalat PMI 3 yılın dibinde
01 Aralık 2015 - 07:15 borsagundem.com

Çin'de imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım ayında 49.6 seviyesine geriledi

Çin'de imalat sanayi koşulları, ülkenin eski ekonomik büyüme motorlarının hükümetin büyüme hedefine ulaşmasına yönelik riskleri artırması ile birlikte, üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Resmi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım ayında 49.6 ile Ağustos 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, bu veriinin, Eylül ve Ekim aylarındaki seviyeleri de olan 49.8'de çıkması bekleniyordu.

Öte yandan, imalat dışı PMI Kasım ayında, bir önceki ayın seviyesi olan 53.1'den 53.6'ya yüksedi.

Bu verinin 50 seviyesnin üzerinde çıkması sektörde genişleme, altında çıkması daralma olduğunu işaret ediyor.

Son bir yılda yapılan altı faiz indirimi, zayıflamaya devam eden imalat sektöründe bir toparlanma yaratmaya yetmezken, hizmet sektörü daha güçlü bir seyir izliyor. Başbakan Li Keqiang'ın yüzde 7 olan 2015 yılı büyüme hedefi, hizmet ve tüketimdeki güçlü seyir dolayısıyla istihdamın tutunmasına karşın, risk altında.

Beijing'de China Minzu Securities Co. analisti Zhu Qibing, "Bu veri imalat ve imalat dışı sektör arasındaki ayrışmayı daha da açığa çıkardı," dedi ve "Aşırı kapasitede daha da düşüş dikkate alındığında, ayışma en azından 2016 ortasına kadar devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Öte yandan, özel sektörün hazırladığı imalat sanayi PMI verisi Kasım ayında 48.6 seviyesinde çıktı ve 48.3 olan beklentinin üzerinde gerçekleşti. Bu veri daha düşük sayıda firma sayısına ve ihracatçıya dayanarak hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)