E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de imalat PMI verisi toparlandı---

Çin'de imalat PMI verisi toparlandı

Çin'de imalat PMI verisi toparlandı
01 Nisan 2015 - 06:49 borsagundem.com

Çin’in önemli verilerinden olan imalat sanayi göstergesi Mart ayında toparlanma gösterdi

Çin’in imalat sanayi göstergesi Mart ayında toparlanma göstererek teşvik çabalarının dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde fabrikaları desteklemeye başladığına işaret ett.

İstatistik Kurumu ve Pekin’de bulunan Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu verilerine göre imalat sanayinin resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Şubat ayındaki 49.9 seviyesinden Mart ayında 50.1’e yükseldi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Başbakan Li Keqiang geçtiğimiz ay, politika yapıcıların büyümenin aşırı sert şekilde yavaşlaması halinde harekete geçeceklerini belirtmişti. Merkez bankası Guvernörü Zhou Xiaochuan ise PBOC’un manevra alanının bulunduğunu ifade etmişti. Çarşamba günü açıklanan veri, deflasyon ve kapasite aşımından olumsuz etkilenmiş olsa da 6 ay içinde iki kez alınan faiz indirimi kararı ve ABD’den gelen talebin güçlenmesi ile yükseliyor olabilir.

Şanghay’daki Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ekonomist Zhou Hao, “Çin’in büyümeye yönelik aldığı önlemler temelde bazı olumlu sonuçlar vermeye başladı gibi görünüyor. Ancak Çin ekonomisindeki aşağı yönlü baskı sürüyor ve bu, otoritelerin büyümeye destek için ek önlemler almasını gerektiriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)