E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDanimarka döviz rezervinde küçülmeye gidiyor---

Danimarka döviz rezervinde küçülmeye gidiyor

Danimarka döviz rezervinde küçülmeye gidiyor
05 Ağustos 2015 - 11:43 borsagundem.com

Euro hedgelerinden yaşanan çıkışlar, Danimarka’ya döviz rezervini azaltma fırsatı sundu

Döviz hedgelerinde yaşanan değişim, Danimarka Merkez Bankası’nın yabancı döviz rezervlerini en büyük aylık satışlardan birine gitme yoluyla küçültmesine imkan sağladı.

Söz konusu gelişme, spekülatörlerin benzer iddiaları terk etmelerin rağmen krondaki yükselişe karşı hedgelenmiş olan yurtiçi emeklilik fonlarının, sigortacılık kontratında düşük bir değer gördüğüne işaret ediyor. Değişim böylece merkez bankasının ekstrem para önlemlerini terse çevirmeye başlamasına olanak sağlıyor. Danimarka bu önlemleri, İsviçre Merkez Bankası’nın yıl başında sabit kur politikasını terk etmesinin ardından almak zorunda kalmıştı. İsviçre’nin kararı Danimarka’nın da sabit kur uygulamasını terk edeceği spekülasyonu yaratmıştı.

Sydbank A/S ekonomistlerinden Peter Jakobsen, “Önceden kron karşısında spekülasyon yapan yatırımcılar bunu sonlandırdı. Veri fonların bu kontratları yenilenmediğini ve vadelerinin dolmasına izin verdiğini gösteriyor” dedi.

Merkez bankası, para birimini güçlendirmek için Temmuz ayında 40.2 milyarlık kron (5.9 milyar dolar) satın alımı yaptı ve kronu euro karşısında hedeflediği 7.46037 seviyesine yakın tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)