E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeustche Bank’tan yeni plan---

Deustche Bank’tan yeni plan

Deustche Bank’tan yeni plan
12 Şubat 2016 - 16:50 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, Deutsche Bank’ın tahvillerini geri alma planını ve piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa tarafında başta Deutsche Bank olmak üzere, tüm bankacılık sisteminde risklerin artmaya başladığını hafta başından itibaren izliyoruz. Bu yüzden piyasalarda endişeler haftanın son günene kadar sürmeye devam etti. Öğle saatlerinde açıklanan Deutsche Bank’ın tahvillerini geri alma planı az da olsa piyasaları ümitlendirdi. Deutsche Bank, yatırımcılara finansal durumununun güçlü olduğunu göstermek amacıyla 5.4 milyar dolar değerinde euro ve dolar cinsi tahvillerini geri alma teklifini içeren planı açıkladı. Deutsche Bank'ın bugün yaptığı açıklamada; güçlü likidite pozisyonunun 2016 yılı fonlama planı değişmeksizin sözkonusu kıdemli tahvilleri geri almaya izin verdiği belirtildi. Geri alımı hedeflenen tahviller 3 milyar euro ve 2 milyar dolarlık iki gruptan oluşuyor. Açıklamların ardından endekslerde bir miktar toparlanma yaşandığı gözleniyor.

ABD Perakende Satışlar Toparlanıyor…

Bugün açıklanan ABD Perakende satışlar verisi beklentilerin üzerinde açıklandı. Aralık ayı verilerinde negatif sonuçlar moral bozmuştu. Bugün açıklanan veri ise %0.1 beklentiye karşılık %0.2 gelmesini piyasalar olumlu karşıladı. Perakende satışlarda artış seyri, büyüme kaleminide olumlu etkileyecektir. Bu yüzden açıklanan verinin ardından endeksler tarafındaki yükseliş dikkat çekti.

Rusya Yaptırımlar Konusunda Avrupa'dan Adım Bekliyor…

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yaptırımları karşılıklı kaldırmak için Avrupa Birliği'nden ilk adım beklediklerini açıkladı. Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Başbakan Medvedev, gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılıklı uygulanan yaptırımlar konusuna ilişkin soruyu cevaplandıran Medvedev, "Ne Rusya'yı ne de Avrupa'yı iyiye götürmeyen ekonomik yaptırımların kaldırılması gerektiğini kabul etmek için cesaretlenmeliyiz. Bizim ülkemiz buna hazır. Ama şunu belirtmeliyim ki biz Avrupa Birliği partnerlerimizden ilk adım atmasını bekliyoruz." dedi.

FED Başkanı Yellen: İstikrarın Zamanlaması Belirsiz…

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, enerji fiyatları ve doların ne zaman istikrara kavuşacağının hala belirsiz olduğunu söyledi. ABD Senatosu'nda konuşan Yellen, "tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmek zor ve sürprizlerle karşılaşabiliriz" dedi.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)