E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDeutsche Bank yeni Lehman mı?...---

Deutsche Bank yeni Lehman mı?...

Deutsche Bank yeni Lehman mı?...
09 Şubat 2016 - 16:33 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda Avrupa'da bankacılık sektörüne yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Dünden itibaren Avrupa tarafında bankacılık sektörüne yönelik endişeler tekrar yaşanmaya başladı. Bu endişelerin başını ise Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank çekiyor. Deutsche ile ilgili birkaç çekince var. Bunlardan ilki Yunanistan’ın borçlarını ödeyemeyeceği endişesi. Diğer ise bankanın çıkarmış olduğu bonoların geri ödemelerini yapamayacağına dair söylentiler. Bugün bankanın CEO’su bu söylentilere cevap verirken, banka sermayesinin oldukça güçlü olduğunu ve kaya gibi sağlam olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Ancak henüz piyasayı ikna edebilmiş değil. Bankanın hisseleri 2008 kriz seviyesinin de altında fiyatlanmaya devam ederken, yatırımcıların aklında yeni Lehman, Deutsche Bank mı olacak sorusu gelmeye başladı. Bu endişenin yayılmasıyla birlikte Dax endeksi %2 nin üzerinde değer kaybıyla işlem görüyor.

Japonya Maliye Bakanı, Yendeki Son Artış İçin Uyardı...

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, yendeki son artış konusunda uyardı ve kur piyasasını yakından izlemeyi sürdüreceklerini bildirdi. Aso, "Son hareketlerin sert olduğu açık. Döviz piyasasındaki hareketleri yakından izlemede tutmaya devam edeceğiz" dedi. Dolar, dün Japon yeni karşısında son 15 ayın en düşük düzeyine inmişti.

N.Y FED Anketine Göre Enflasyon Beklentileri Zayıflıyor…

ABD merkez bankasının kısa vadeli faiz oranları kararını alırken değerlendirdikleri faktörlerden biri olan enflasyon görünümündeki zayıflama sürüyor. Federal Reserve Bank of New York tarafınan yapılan bir çalışma, hanehalklarının önümüzdeki üç yıla ilişkin enflasyon antış beklentilerinin % 2.8'den % 2.5'a indiğini gösterdi. Aynı raporda bir yıl için beklenen enflasyon oranı da % 2.5'dan % 2.4'e indi.

ECB/Weidmann, Piyasadaki Son Gelişmeler Hakkında Açıklamalarda Bulundu…

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden Weidmann, bugün yapmış olduğu açıklamlarda, piyasadaki son risklere değindi. Weidmann, piyasanın vermiş olduğu tepkinin aşırı olduğunu düşünüyor. Açıklamalarındaki satırbaşları aşağıdaki şekilde yer aldı;

Ecb/Weidmann: Çin'in Ekonomik Görünümünün Keskin Bir Şekilde Bozulacağını Düşünmüyorum

Ecb/Weidmann : Bankacılık Çözüm Mekanizması En Kısa Zamanda Uygulanmalı

Ecb/Weidmann: Piyasanın Dalgalanması Asya'dan Dünyanın Geri Kalanına Yayıldı

Ecb/Weidmann: Piyasa Dalgalanması Aşırı Oldu

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)