E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak‘Dev meydan’ talep topluyor---

‘Dev meydan’ talep topluyor

‘Dev meydan’ talep topluyor
24 Şubat 2015 - 06:15 borsagundem.com

Taksim Meydanı’nın 2 katı olarak planlanan Başakşehir Merkezi’ndeki “Meydan Dükkanları” projesi, Emlak Konut tarafından 15 Mart’ta ihaleye çıkarılacak

Makro İnşaat ve Akyapı ortaklığı İstanbul Başakşehir’de ‘Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı’ olarak adlandırılan Başakşehir Kent Merkezi’ndeki ‘Meydan Dükkanları’nı inşa etmeye başlıyor. Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre Emlak Konut tarafından açık artırma usulü satışa çıkacak dükkanların muhammen bedeli 240 bin liradan başlıyor. 15 Mart’ta yapılacak açık artırma için son katılım 13 Mart olarak açıklandı. Ortaklık, şu anda ön talep topluyor.

65 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı’nın iki katı büyüklüğünde yapılacak meydan, 372 bin metrekarelik rekreasyon alanında inşa edilen Hyde Park benzeri şehir parkının da yanında olacak. İlk olarak günde 200 bin kişiyi ağırlaması beklenen meydan yapımı 2017 yılında tamamlanacak. Meydan, 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan 3. Çevre Yolu bağlantı aksı üzerinde yer alıyor.

Akıllı dükkanlar

Başakşehir Kent Merkezi’nde yer alacak Meydan Dükkanları’nda ünitelerin büyüklüğü 40 metrekare ile 2 bin 113 metrekare arasında değişiyor. Akıllı modüler yapıda inşa edilen Meydan Dükkanları, bu özellikle yatay ve dikey birleştirmelere uygun hale getirilecek. Meydan Dükkanları’nda iki adet market alanı, 90 adet cadde dükkan, 80 adet cadde mağaza, 102 adet teras dükkan ve 58 adet teras mağaza bulunuyor.
Makro-Akyapı İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, “Resmi kurumlar da bu meydanda toplanmış durumda. Dükkanların her cephesi, meydan, park ve rekreasyon alanına bakıyor. İnşaatlar başladı” dedi. Makro-Akyapı Eş Başkanı Mahmut Asmalı ise, bugüne kadar Makro-Akyapı ortaklığının ürettiği pek çok projenin yüzde 50-100 arasında prim elde ettiğini vurguladı.

240 bin liradan başlıyor

- 15 Mart’ta ihaleye çıkacak Meydan Dükkanları’nın muhammen bedelleri ise şöyle...
- 90 adet cadde dükkanı 520 bin ile 1 milyon 640 bin TL
- 102 adet teras dükkanı 240 bin lira ile 820 bin TL
- Cadde mağazası 700 bin lira ile 3 milyon 110 bin TL
- Teras mağazası 410 bin lira ile 1 milyon 690 bin TL

‘SADECE KONUT YAPMIYORUZ’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, grup olarak sadece konut ve bağımsız bölüm değil, insan yaşamı için gerekli olan her türlü alanı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Kurum, “Meydanlar, parklar, alt yapı projeleri oluşturarak ürettiğimiz konut ve bağımsız bölümleri destekliyoruz. Her projenin yüzde 10’u bu çalışmalara ayrılıyor. 2013’ten bu yana geliştirdiğimiz 40 milyar liralık tüm projelerde olduğu gibi” dedi.
Kurum, Emlak Konut’un 2014 yılında 993 milyon lira kar ettiğini belirterek, “2014 yılında 10 bin 32 konut satışı yapıp, 5.3 milyar lira ciro elde ettik. 2015’te hedefimizi yüzde 20 artırarak, 12 bin konut satışı ve 6.7 milyar lira olarak belirledik” diye konuştu.
2015’te biri Ankara’da dördü İstanbul’da olmak üzere 5 ihalenin ilanını çıktıklarını anlatan Kurum, şunları söyledi:
“Emlak Konut GYO’nun 5 milyar liralık arsa portföyü bulunuyor. İhaleye çıkardığımız bu arsalar, portföyümüzün yüzde 40’ına denk geliyor. Yeni arsa satın almaları ve ihaleler için çalışmalarımız sürüyor.”
Kurum, “Ankara’da ilk ihalemizi yaptık. İkinci yer için çalışmalarımız sürüyor. Araziler Oran ve Beysukent’te” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜNYA02 Mart 2015 17:25

    Biraz da o yapıların yanına ağaç dikin insanlar temiz hava alsın dinlensinler boş boş meydanları ne yapacaksınızzz