E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDev şirket iflas ertelemeye başvurdu---

Dev şirket iflas ertelemeye başvurdu

Dev şirket iflas ertelemeye başvurdu
06 Mart 2015 - 12:09 borsagundem.com

Zehirli ayakkabı iddialarıyla Türkiye gündemine oturan ünlü ayakkabı markası Arow, mali açıdan zor günler geçiriyor

Türkiye'nin gündemine “zehirli ayakkabı” haberleriyle oturan ayakkabı markası Arow mali açıdan zor günler geçiriyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sağlığa zararlı ayakkabı ithal ettiği gerekçesiyle adını kamuoyuyla paylaştığı Arow, iflas erteleme talebinde bulundu.

Türkiye genelinde 43 mağazası bulunan Arow, zehirli ayakkabı iddialarının ardından gazetelere verdiği ilanlarla sattığı çok sayıda ürünü geri çağırmıştı.

Arow Mağazacılık'ın Arow, Arow Men, Arow Kids ve Hatuny markaları bulunuyor.

Olay geçen yıl Ağustos ayında İstanbul Erenköy Gümrük Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir firmaya ait antrepoda tutulan, ayakkabı ithal eden firmanın getirdiği ayakkabılarda kanserojen madde olarak bilinen azor boyaya rastlanmasıyla başladı. Yaklaşık 5 TIR’ı dolduran 25 bin 510 adet Çin menşeili ayakkabı için kanserojen madde içermesi nedeniyle ithalat izni verilmedi. Bunun üzerine ayakkabıların imhası için işlemlere başlandı.

SORUŞTURMA HIZLA TAMAMLANDI

Bu işlemler kapsamında Gümrük Müdürlüğü’nce 24 Ağustos’ta tespit yapılmasının ardından eşyalar imha amacıyla Kocaeli’ndeki İZAYDAŞ Atık İmha Tesisi’ne gönderilmek amacıyla yeniden TIR’lara yüklendi. Yüklenen TIR’lar güvenlik önlemleri altında 20 Ekim’de Kocaeli’ndeki imha tesisine getirildi. İmha işlemi için gereken onay kapsamında tesise gelen gümrük yetkilileri kanserojen madde içeren ayakkabıların tespitini yapmak için kolileri kontrol etmeye başladı.

Bu sırada gümrük yetkililerini şaşırtan bir gelişme yaşandı. Doğrulama işlemi için açılan kolilerin içinde imha amacıyla gönderilen gerçek ayakkabıların olmadığı, piyasadan iade alınan kullanılmış, eski ve yırtık ayakkabıların bulunduğu görüldü. Yapılan ayrıntılı incelemede ayakkabıların, ithalatı gerçekleştirilen ayakkabılarla aynı marka olduğu tespit edildi. Bu tespitlerin ardından olay hem İstanbul Gümrükleri’ne hem de Ankara’ya bildirilirken, TIR’lar da imha işlemi yapılmaksızın yeniden Erenköy Gümrüğü’ne getirildi.

Açılan soruşturma kısa sürede tamamlandı ve sağlığa zararlı ayakkabılar tespit edilip imha edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rose06 Mart 2015 13:19

    ne yazikki ithal edilen bütün ayakkabılarda bu sorunlar mevcut en ünlü markasından tutunda bilinmeyen markalara kadar arow ile birlikte en az 15 firmanın daha adı açıklandı fakat arow kurban edildi.buğun yediğiniz gıdalarda dahi kimyasal maddeler mevcutken gerisini siz düşünün.

  • tolga06 Mart 2015 12:25

    Halkın sağlığıyla oynarsan gereken cevabı alırsın. İsabet olmuş.