E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar 2.66 TL'nin altını test edebilir---

Dolar 2.66 TL'nin altını test edebilir

Dolar 2.66 TL'nin altını test edebilir
01 Temmuz 2015 - 08:59 borsagundem.com

Piyasalardaki Suriye ve koalisyon beklentisi gerilimi artmazsa dolarda düşüş yaşanabilir

AMB’nın kurtarma programı dahilinde Yunan bankalarına yapmış olduğu yardım süresi doldu. AMB yeni bir paket hazırlamazsa Yunan bankalarının riskli durumu kafalarda soru işareti yaratmaya devam ediyor. Yunan bankaları için en kötü senaryo ise referandumdan hayır çıkması ve Avrupa tarafından gelecek yardım umutlarının tamamen kesilmesi. Piyasalar için diğer bir bilinmez ise 10 temmuz da Yunanistan’ın yapacağı bono geri ödemesi ve 20 Temmuz’daki AMB’na yapılacak olan 3.5 milyar euro’luk borç geri ödemesi.
Görülen o ki referandum sadece Yunanistan için değil tüm piyasalar için çok önemli olacak. Dün de son bir kez daha masaya dönmek isteyen Yunan hükümeti yeni bir teklif iletmesine karşın Merkel’den sert bir yanıt aldı. Merkel referanduma kadar kesinlikle yeni bir teklifin görüşülmeyeceğini iletti. Bu durumda Yunansitan ya ağır şartları kabul edecek ya da referandumdan çıkacak sonucu bekleyecek. Dax kritik seviyelerde. Piyasalarda özellikle Yunanistan ile ilgili olan gelişmelere endeksler sert tepkiler vermeye devam ediyor. Dax endeksi de teknik olarak önemli bir destek seviyesi üzerinde tutunma çabasında. 2011 kanal üst bandı üzerinde 5 kez destek bulan Dax endeksinde, fiyatların 11850 üzerinde
tutunup tutunamayacağını takip edecez. 11850 altında oluşacak bir kapanış düşüş trendini
kuvvetlendirecektir.



Meclis Başkanı bugün belli oluyor


Dün yapılan ilk iki turun ardından herhangi bir sonuç alınamayan Meclis Başkanlığı seçimlerinde bugün üçüncü ve dördüncü turlar yapılacak. Üçüncü turda 276 salt oyun sağlanması durumunda Meclis Başkanı belli olurken, dördüncü tura kalınması halinde ise ilk iki de yer alan Başkan Adayları arasından en çok oyu olan Meclis Başkanı seçilecek. Yurtiçi piyasalarda da TL seçimlerin sonuçlanması ile koalisyon görüşmelerinin başlayacağı beklentisini satın almaya devam ediyor. Teknik olarakta USDTL tarafında son bir yıldır devam eden kanal alt band seviyesi 2,66 önemli. Hafta başından itibaren konuşulan Suriye gerilimi artmaz ise koalisyon beklentisinin devam etmesi ile USDTL 2,66 önemli desteğinin altını test edebilir.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)