E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar güçlü duruşunu sürdürecek---

Dolar güçlü duruşunu sürdürecek

Dolar güçlü duruşunu sürdürecek
28 Nisan 2015 - 11:29 borsagundem.com

Capital Economics Baş Ekonomisti Higgins, ABD ve ticaret ortaklarının doları güçlü tutacağına inandığını söyledi

Capital Economics Başekonomisti John Higgins, "ABD ve başlıca ticaret ortaklarının para politikalarının, doları desteklemeye devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

ABD'de bu hafta gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde artan dolar talebi küresel piyasaları baskı altında tutmaya devam ederken, uzmanlar Fed'in faizleri artırması halinde dolardaki rallinin süreceği görüşünde birleşiyor.

FOMC, iki günlük toplantının ardından çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Fed, ekonomiyi desteklemek için 2008'den bu yana gösterge faiz oranını sıfıra yakın seviyede tutarken, uzmanlar haziran ayından önce faiz oranlarında değişim beklemiyor.

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Higgins, doların geçen hafta boyunca, diğer para birimleri karşısında rallisini sürdürdüğünü belirterek, "ABD ve başlıca ticaret ortaklarının para politikalarının, doları desteklemeye devam edeceğini düşünüyorum" dedi. 

"Fed faiz artırımında acele etmeyecek"

AMP Capital Yatırım Stratejisi Başkanı ve Başekonomisti Shane Oliver ise ABD'de ekonomik verilerin bu hafta karışık bir görünüm sergilediğine işaret ederek, konut satışları ve haftalık işsizlik başvurularının beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini anımsattı.

Bununla birlikte yeni konut satışlarının da beklentileri aştığını belirten Oliver, İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) ise nispeten güçlü bir seviyede kalmasına karşın martta sürpriz bir şekilde düştüğüne işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)