E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar için sırada 2.67 TL mi var?---

Dolar için sırada 2.67 TL mi var?

Dolar için sırada 2.67 TL mi var?
28 Mayıs 2015 - 13:42 borsagundem.com

Dolar kurundaki yükselişi Destek Menkul'den Aysun Göksu yorumladı

EURUSD

Dün Yunanistan ve kreditörlerinden oluşan Brüksel Grubu’nun, heyet seviyesinde bir anlaşma hazırlamak için prosedürlere başladığı yönündeki haberin yayılmasıyla parite yükselişe geçti. Alman ve Fransız yetkililerin Yunanistan’ın fonları serbest bırakacak bir anlaşmaya varılmasının yakın olduğuna ilişkin iddiaları yalanlamasıyla parite kazançlarını geri verse de tekrar 1.09 seviyesi üzerine yükseldi. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yukarıda 1.0950-1.10 dirençleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.0840-1.0815 destek bölgesi izlenebilir. Bugün açıklanacak olan ABD işsizlik maaşı başvuruları verisi ve bekleyen konut satışları verileri takip edilmelidir. Verilerin olumlu gelmesi durumunda paritede aşağı yönlü baskı görebiliriz.

USDTRY

Fed’in faiz artırımına yakın olmasının artık yüksek sesle konuşuluyor olması ve doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor olması Dolar/TL paritesinde yükselişi destekliyor diyebiliriz. Açıklanan her olumlu veri Fed’i faiz artırımına bir adım daha yaklaştırıyor algısıyla hareket eden piyasalar bugün ABD tarafından saat 15:30’da açıklanacak olan işsizlik maaşı başvuruları, saat 17:00’de bekleyen konut satışları verisi ve saat 21:45’de FOMC üyesi Kocherlakota’nın konuşmasını takip edecek. İşsizlik maaşı başvurularında beklenildiği gibi azalma olması durumunda paritede yükseliş hareketleri devam edebilir. 2.65 seviyesi üzerinde kalındığı sürece 2.6650-2.6770 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 2.6340-2.6280 destekleri takip edilebilir.

XAUUSD

Dolar endeksindeki geri çekilmeyle birlikte toparlanma çabası gözlemlediğimiz sarı altında 1190 direncinin aşılması halinde yükseliş hareketleri görebiliriz. Bugün ABD’de açıklanacak olan işsizlik maaşı başvuruları ve bekleyen konut satışları verileri sarı metal fiyatında etkili olabilir. Yükseliş hareketinin devamı halinde 1193-1200 dirençleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1185-1180 destek seviyeleri takip edilebilir.

HAM PETROL

Doların küresel çapta değer kazanması ve dün açıklanan haftalık ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle arz fazlasının devam ediyor olması siyah altında yükselişi sınırlandığını gözlemliyoruz. Diğer yandan Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği’nin (OPEC) Haziran ayında gerçekleştireceği toplantıda petrol üretimini düşürmeyeceği yönündeki açıklamalar da petrol fiyatlarındaki yükselişe engel olduğunu söyleyebiliriz. Teknik açıdan bakacak olursak 58 seviyesi altında kalındığı sürece gevşemelerin devam etmesini bekleyebiliriz. Aşağıda 57.40-57.00 destek bölgesi takip edilebilir. Olası toparlanmalarda ise 58.60-59.00 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün saat 18:00’de açıklanacak olan ABD ham petrol stokları verisi yakından takip edilmelidir.

Aysun Göksu - Destek Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANALİZCİ celal.28 Mayıs 2015 23:08

    DOLAR bundan sonra 3 tl,tnin üstüne oturur ve oaralarda gezinmeye başlar eğer avrupada KRİZ çıkarsada ilk ABD doları yükselir.ve avrupa toparlanana kadar dolarda alıp başını bir yerlere oturur.