E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar kuru daha da yükselebilir---

Dolar kuru daha da yükselebilir

Dolar kuru daha da yükselebilir
13 Ekim 2015 - 12:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul iç ve dış etkiler nedeniyle düşüş eğilimine geçti

Borsa İstanbul risk algısı ile düşüşe geçti. Tahvil ve dolardaki yükseliş ve iç güvenlik riskleri nedeniyle Borsa İstanbul satıcılı seyre döndü.

ALB Menkul Değerler'den Enver Erkan piyasayı yorumladı:

Hafta sonunda yaşanan üzücü terör saldırısı güvenlik risklerini tekrar gündemin ilk sırasına oturttu. Risk algısı da bu çerçevede fiyatlamalar üzerinde daha belirleyici bir faktör olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta olumlu bir piyasa seyri söz konusuydu; ancak bunun içeriğine baktığımızda yaşanan ABD Merkez Bankası Fed’in yakın zamanda faiz artırımı yapmayacağı beklentisiyle gelişmekte olan ülke piyasalarının havasına katılmış bir yurtiçi piyasası olduğunu görüyoruz. Hafta sonundan itibaren oluşan hikaye ise negatif ayrışma olabileceği sinyalleri vermektedir.

Hafta sonu gerçekleştirilen terör saldırısının ardından ülke 5 yıllık CDS’leri 265’ten 275’e çıkarken tahvil faizleri de yüzde 10,91’e yükseldi. Gösterge faizin yüzde 11 üzerine çıkması Türk varlıkları üzerindeki baskıyı artıracaktır. Bu da, şu anda gelişmekte olan ülke kur sepetinde Türk lirası aleyhine bir görünüm oluşturabilir; 2,95 kurda kritik olmakla birlikte üzerinde kalıcılık olması halinde 3,00 ve üzerine hızlı bir hareket görülebilir. Bu durumda Borsa İstanbul’da da düşüş görülebilir. Ara destek 77.500 olmakla birlikte, kur ve faiz göstergelerine bağlı olarak 75.000 desteği de izlenebilir. Risk algısının baskın olması para piyasasında, hisse senedi piyasasında ve tahvil piyasasında fiyatlamaların eksen kayması göstermesine neden olabilir.

Küresel dolar hareketi yine de zayıftır. Ancak hafta içinde dolar endeksini de hareketlendirebilecek bir takım önemli ABD verileri vardır. Perşembe günü açıklanacak olan TÜFE verileri Fed algısı üzerinde ciddi bir etki yapabilir, olumlu gelmesi halinde küresel dolar hareketi de döviz kurunu daha da yukarı götürebilir. Bu hafta her açıdan Türk varlıklarında temkinli olunması gereken bir periyoddur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)