E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda kritik seviye 2.80 TL mi?---

Dolarda kritik seviye 2.80 TL mi?

Dolarda kritik seviye 2.80 TL mi?
04 Ağustos 2015 - 08:46 borsagundem.com

Koalisyon hükümetinin kurulamaması olasılığı Türk Lirası'nı zayıflatabilir

Dün öğle saatlerinde 5.kez toplanan AKP ve CHP kurmayları koalisyon görüşmeleri için son kez bir araya geldiler. Toplantı sonrasında yapılan açıklamalara baktığımızda; net bir sonucun ortaya çıkmadığını ve bazı maddeler üzerinde görüşmelerin tıkandığını belirtebiliriz. Eğer yeni bir gelişme olmazsa AKP ve CHP’nin oluşturacağı bir hükümet şimdilik çıkmaza girmiş durumda. MHP kanadına baktığımızda ise hükümette yer almak istemediklerini dün bir kez daha belirttiler. Bu durumda erken seçim ihtimali ön plana çıkmaya başlıyor. Azınlık hükümeti ile ülke bir süre daha yönetilecek olsa bile siyasi belirsizliğin devam etmesi piyasaları (TL tarafını) rahatsız edecektir. Önünmüzdeki süreçte koalisyon hükümetine yönelik yeni bir gelişme olmadığı taktirde TL’ de değer kayıplarının artmasını bekleyebiliriz. 
Dolar/TL paritesine teknik olarak baktığımızda; 2,75 üzerindeki konumunu sürdürüyor. 2,80 aşılması halinde ise yukarı yönlü hareketin güç kazandığını görebiliriz.

Çin Borsası’nda yeni müdahale

Global piyasalarda şuan için en korkulan risk haline gelen Çin Borsası’nda görülen sert satışlar, bugün itibariyle yerini alım yönünde işlemlere bırakmış durumda. Çinli regülatörlerin açığa işlemleri yasaklaması ve kredili alım işlemlerinde ise bir günlük takas kuralı koymaları sonucunda Şanghay Borsası’nda %2’ye varan değer kazançları görülüyor. Sert düşen borsalarda açığa satışların yasaklanması piyasaların toplarlanması için en etkili yöntem olarak kullanılır. Asya tarafında yaşanan bu gelişmeleri de bugün hem Avrupa hem de 
Amerikan borsalarının olumlu karşılamasını bekleyebiliriz.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)