E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi kafaları karıştırdı---

Draghi kafaları karıştırdı

Draghi kafaları karıştırdı
06 Mart 2015 - 09:37 borsagundem.com

AMB’nin 1.1 trilyon euroluk Euro Bölgesi tahvili alımına olan esnek yaklaşımı, süreci yatırımcılar için belirsiz hale getirebilir

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) 1.1 trilyon euro (1.3 trilyon dolar) değerinde Euro Bölgesi tahvili alımına olan esnek yaklaşımı, süreci yatırımcılar için daha belirsiz hale getirebilir.

9 Mart Pazartesi’den başlayarak önümüzdeki 19 ay boyunca, AMB ve Euro Bölgesi’nin 19 ulusal merkez bankası ikincil piyasadan tahvil satın alımı yapma arayışında olacak. Kurumların işlem masaları, limitler dahilinde ne satın alındığı ve ne zaman satın alındığı konusunda tedbirli davranacak. Fed ise ABD’de gerçekleştirdiği alımlar ile ilgili bir takvim çıkarmıştı.

Londra’daki Rabobank International sabit gelir stratejistlerinden Lyn Graham-Taylor, “Garip piyasa etkileri ile ilgili yüksek bir potansiyel var. Ters ihaleler süreci tartışmaya açık bir şekilde netleştirebilir” dedi.

Frankfurt merkezli AMB, yurtiçi piyasalarında alımlar yapan ulusal merkez bankalarına esneklik sağlayacak. AMB, merkez bankalarına ülke ve şirket tahvilleri arasında seçim yapmalarına müsaade edecek. AMB, ayrıca satın alımları müddeti konusunda da bir hedef belirlemekten kaçındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)