E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi köşeye sıkışıyor---

Draghi köşeye sıkışıyor

Draghi köşeye sıkışıyor
08 Şubat 2016 - 17:28 borsagundem.com

Küresel ekonomideki gelişmeler Euro Bölgesi enflasyon görünümünü olumsuz etkilerken Draghi köşeye sıkışıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi her ay ekonomiye milyarlarca euro değerinde teşvik sunarken Euro bölgesinde genişlemenin sürmesini ve işsizlikte yavaş bir düşüş gerçekleşmesini bekliyor. Ancak, Draghi, aynı zamanda, enflasyonu tekrar sıfıra düşürme tehlikesi bulunan gelişmekte olan piyasaların öncüsü olduğu bir yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki düşüş gibi dış güçlerle de mücadele ediyor.

Bütün bu gelişmelerin yanında Avrupa Komisyonu'nun da 2016 beklentilerini düşürmesi korkutucu bir görünüm oluşturuyor ve ana meşguliyeti fiyat istikrarı olan Draghi'nin de teşvikleri artırmasından bir kaç ay sonra tekrardan aynı konuyu düşünmesine neden oluyor. Bu hafta açıklanacak verilerin Euro Bölgesi ekonomisinin 2015 sonunda 11 çeyrektir büyüdüğünü göstermesi bekleniyor. Ancak, büyümenin yavaş olması ve küresel dezenflasyonist baskıları tersine çevirmekte yetersiz kalması bekleniyor.

Milan'da UniCredit Bank AG Euro Bölgesi Baş Ekonomisti Marco Valli, "Bölge içinde talep iyi, ancak yurtdışındaki gelişmeler ekonomiyi desteklemiyor ve bu gelişmeler pek yakında ve hızlıca değişebilecek bir durum değil" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika08 Şubat 2016 20:39

    Avrupa'nın en yumuşak karnı Yunanistan'ın hali ne olacak,iflas edecek mi ? Finansbank'ın eski sahibi ve Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece'in hisseleri bugün % 29 düştü.

  • mario işi bilmiyor.08 Şubat 2016 17:39

    avrupayı batıran adam olarak tarihe geçecek.