E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi piyasaları hareketlendirdi---

Draghi piyasaları hareketlendirdi

Draghi piyasaları hareketlendirdi
03 Eylül 2015 - 19:57 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri AMB Başkanı Draghi’nin büyümeyi destekleme taahhüdü vermesi ile yükseliyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin, son dönemde gelişen piyasalardaki kargaşanın olumsuz etkilediği toparlanmayı desteklemek gerekirse tüm enstrümanları  kullanacaklarını söylemesinin ardından hisse senetleri ralli yaparken, euro değer kaybetti.

Dragi, Euro Bölgesi ekonomisindeki yavaşlama işaretleri ile, AMB'nin teşviklerin boyutunu genişletmekte olduğunu söyledi. ABD hisse senetleri, yatırımcıların Çin tarafından tetiklenen piyasa kargaşasında mola vermersi ile birliktte, Fed'in Eylül ayındaki toplantıda faiz artırımına gitmeyeceği beklentilerinin arttığı bir ortamda, yükselişini ikinci güne taşıdı.

New York'ta Federated Investors Inc. şef hisse senedi stratejisti Phil Orlando, "Draghi tüm doğru şeyleri söyledi ve diğer olumlu nokta, iki gün tatil nedeniyle kapalı olan Çin piyasalarının düşmemesiydi," dedi ve "Asıl büyük gün yarın. Tarım dışı istihdam açıklanacak. Bu Fed toplantısı öncesi son önemli veri" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'in 11 Ağustos'ta parasını devalüe etmesi tüm küresel piyasalarda sarsıntı yarattı ve Çin'deki yavaşlayan büyümenin dünyanın kalan kısmına yayılabileceği endişelerini artırdı. Ancak bugün Avrupa'da açıklanan veriler, Draghi'nin Euro bölgesi'nde "biraz yavaş ekonomik toarlanma" olduğu şeklinde konuşmasına karşık bu endişeleri biraz yatıştırdı. Öte yandan, Fed'in 16-17 Eylül'deki toplantısında faiz artırımına gideceği beklentisi de Çin'le başlayan endişeleri derinleştirdi.

Boston'da Cabrera Capital Markets LLC uluslararası işlemler direktörü Larry Peruzzi, "İnsanlar şimdilerde temel olarak haber başlıklarına bakarak işlem yapıyor ve Draghi'nin parasal genişlemeyi artıracağını söylemesi iyi bir gelişmeydi ve GSYİH tahminini düşürdü, bu ise kötüydü" dedi.

ABD'de bugün açıklanan veriler işsizlik başvurularının geçen hafta tahmin edilenden daha fazla yükseldiğini gösterdi. Bu veri, Cuma günü açıklanacak olan ve Fed'in yaklaşık 10 yıl sonra gideceği faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilecek tarım dışı istihdam verisi öncesi geldi.

Vadeli işlem traderlrı, Fed'in faiz artırımını erteleyebileceği bahislerini artırıyor. Eylül ayında faiz artırımı ihtimali, Bloomberg'in derlediği verilere göre, geçen haftanın sonundaki seviyesi olan yüzde 38'den yüzde 28'e indi. Bu rakamlar, gösterge faizin ilk artırımdan sonra ortalama yüzde 0.375 seviyesinde olacağı varsayımına dayanıyor.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, dünkü yüzde 1.8 yükseldikten sonra, New York saati ile 11:40'ta yüzde 0.9 yukarıda seyrediyordu. Endeks Salı günkü, bu yılın en büyük üçüncü düşüşü olan yüzde 3'lük kaybının önemli kısmını geri aldı. Endeks Çin'in yuanı devalüe ettiği güne göre yüzde 6 aşağıda.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yatırımcıların Çin'in ateşlediği volatilitenin ardından merkez bankası desteği aramaları ile birlikte yüzde2.8 ralli yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Mısır, Hindistan, Macaristan, Polonya, Güney Afrika ve Dubai'deki yüzde 1'in üzerinde yükselmesi ile birlikte yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi ve bu hafta ilk kez yukarı yönde hareket etti.

Euro dolar karşısında yüzde 0.9 değer kaybederek 1.1128 seviyesine gerilerken, yen karşısında 120.14 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercan 03 Eylül 2015 21:15

    Adamlarin borsasi tabiki gidecek!!! Marsa giden adamlarin ulkesinin , borsasi da demokrasisi de tabiki istikrarli olacak!! Darisi basimiza