E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi’nin QE’si başlama çizgisine yaklaşıyor---

Draghi’nin QE’si başlama çizgisine yaklaşıyor

Draghi’nin QE’si başlama çizgisine yaklaşıyor
03 Mart 2015 - 08:41 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi’nin parasal genişleme (QE) programı görünümün aydınlanması ile başlama çizgisine yaklaşıyor

​Euro Bölgesi ekonomisi, doğru yönde bir adım atıyor.

Geçtiğimiz ayda gelişen koşullar, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin birkaç gün içinde ülke tahvili alımına başlama planını değiştirmeyecek. Devam eden ekonomik toparlanma, tahvil alımlarının ne zaman sonlandırılacağı ile ilgili bir tartışma başlatabilir. Yetkililer şimdiye kadar satın alımların teklif edilen tarihin ötesine uzayabileceği sinyali verdiler. Ancak Euro Bölgesi’nde fiyat düşüşlerindeki bir yavaşlama veya işsizlikte gerileme görülürse tahvil alımlarının süresi uzatılmayabilir.

Draghi iki gün içinde 1.1 trilyon euroluk (1.2 trilyon dolar) parasal genişleme planının detaylarını açıklama fırsatı bulacak. QE planı Ocak ayında duyurulmuştu ve bazı politika yapıcılar arasında görüş ayrılığı bulunuyordu. Draghi, Lefkoşa’da gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısının ardından AMB’nin 2017 yılı için ilk büyüme ve enflasyon beklentilerini açıklayacak. Söz konusu sayılar QE’nin devam süresi için önemli olacak.

Frankfurt’taki ING DiBa baş ekonomisti Carsten Brzeski, “Euro Bölgesi için tablo hafif bir şekilde daha olumlu görünüyor. Bir noktada, uzun vadeli enflasyon tahmininde bulunanlar ve bankanın Eylül 2016’ya aylık olarak 60 milyar euroluk varlık alma taahhüdü vermesi AMB’nin esnekliğini sınırlandırabilir ve kurumu rahatsız bir duruma sokabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)