E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDraghi’ye rağmen euro yükseliyor---

Draghi’ye rağmen euro yükseliyor

Draghi’ye rağmen euro yükseliyor
04 Şubat 2016 - 16:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda euro tarafından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin yapmış olduğu açıklamalar önemliydi. Draghi, ultra düşük enflasyon ile mücadele konusunda çok geç harekete geçmenin ortaya çıkaracağı risklerin, erken adım atmaktan çok daha büyük olduğunu belirtirken, bekle ve gör duruşunun güvende kalıcı kayba yol açabileceği uyarısında bulundu. Aslında Draghi, bir kez daha Mart ayına işaret etti ve gerektiği takdirde müdahale edebileceğinin mesajını verdi. Ancak piyasa Draghi’nin sözleri yerine, gerçek bir icraat görmek istiyor. Bu yüzden Euro’nun diğer para birimlerine karşı yükselişi devam etti.

BOJ/KURODA: Varlık Alımlarında Sınır Yok…

Parasal genişleme politikasını devam ettiren ve negatif faize geçen Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, piyasalara mesaj vermeyi ihtmal etmiyor. Kuroda bu sabah yapmış olduğu açıklamlarda, varlık alımlarında belirli bir sınırlarının olmadığını ve %2 enflasyon hedeflerine ulaşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İngiltere MB Faizleri Değiştirmedi: %0.50

İngiltere Merkez Bankası bugün yapmış olduğu faiz toplantısında herhangi bir değişiklik kararı almadı. Beklenildiği gibi açıklanan faiz kararının ardından merkez bankasının toplantı tutanaklarında dikkat çeken hususun, faiz artış beklentilerinin 2017’nin 3. çeyreğine kadar ertlenmesi oldu. Bu sene içerisinde faiz artışı öngörülmezken, global ekonomik kaygılara vurgu yapıldı.

İngiltere MB Başkanı'nın Açıklamalarından Satır Başları…

Faiz kararın sonrasında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’nin açıklamaları takip edildi. Carney’nin yapmış olduğu açıklamalarındaki satır başları aşağıdaki şekilde yer aldı;

BOE /CARNEY : Geçen yılın saatlik verimlilik artışı son 4 yılın en hızlı artışı olabilir.

BOE/CARNEY : Gane halkı ve iş dünyası güveni, İngiltere'nin AB'den çıkması riskine rağmen sağlam.

BOE/CARNEY: Global mali koşullar farkedilir ölçüde bozuldu.

BOE/CARNEY : PPK, faiz oranlarını düşürmeyi tartışmadı.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)