E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin​‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!---

​‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

​‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!
29 Mayıs 2015 - 05:42 borsagundem.com

Kont Drakula'nın Fatih döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçitteki çalışmalar sürüyor

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü   Abdurrahman Akyüz, Roma dönemine ait ve sarp yapıya sahip kalenin, Osmanlı döneminde önemli kişiler için hapishane olarak kullanıldığını hatırlattı.
Akyüz, kaleye çıkan ve “Ceylan Yolu” olarak bilinen gizli geçidin ihalesini yaptıklarını belirterek, 3 yıl içinde bölgeyi, sosyal tesislerini de tamamlayarak hizmete açacaklarını kaydetti. Yolun sonunun nereye çıkacağını bilmediklerini anlatan Akyüz, “Tarih kitaplarına baktığımız zaman bunun, Pervane Hamamı’na 360 basamakla geldiğini biliyoruz. Şu anda 15 metre aşağı indik, 25-30 arasında merdiven sayısına ulaştık” dedi.

1 milyon turist

Yıllık 310 bin ziyaretçi ağırlayan Tokat’ın, sahip olduğu tarihle birkaç yıl içinde yılda 1 milyon turisti ağırlayacağını kaydeden Akyüz, “Burası Selçuklu, Osmanlı, Danişmend ve Bizans şehri olarak pek çok kalıntıya sahip. İpek yolu üzerinde gümrükleme işlemleri yapılmış, bu devletlerin en büyük şehirlerinden olmuş. Fuarlara da giderek kendimizi tüm dünyaya anlatacağız” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)