E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDünya devi Çin şirketi temerrüte düştü---

Dünya devi Çin şirketi temerrüte düştü

Dünya devi Çin şirketi temerrüte düştü
21 Nisan 2015 - 15:05 borsagundem.com

Çin, devlete ait bir şirket olan Tianwei ile ilk tahvil temerrüdünü yaşadı

Çin’in elektrik trafosu üreticisi Tianwei, ülkenin tahvilde temerrüdü düşen ilk devlete ait şirketi oldu. Bu durum hükümetin, piyasa güçlerinin daha büyük bir yol oynamasına izin vermesi ile birlikte ödeme yapılmamasına karşı toleransının arttığına işaret etti.

Merkezi hükümetin bir birimi olan Baoding Tianwei Group Co., China South Industries Group Corp.’a sahip durumda. Tianwei, Chinamoney.com.cn adlı web sitesinde yayımlanan açıklama ile Salı günü vadesi gelen tahvil faizini ödeyemeyeceğini duyurdu.

Tianwei söz konusu açıklamaya göre varlık elden çıkarma dahil olmak üzere çeşitli yollarla ödeme fonu sağlamaya devam edecek.

Mart 2013’ten bu yana başbakanlık görevinde bulunan Li Keqiang, Asya’nın en büyük ekonomisini piyasa güçlerine açma ve hükümetten yetki alma taahhüdünde bulunuyor. Çin’in yurtiçi tahvil piyasasında önceden yalnızca özel sektörün sahip olduğu şirketler temerrüde düşüyordu.

Şanghay’daki China Merchants Bank Co. kıdemli analistlerinden Liu Dongliang, “Uzun vadede Çin şirketlerinde temerrüt riski artıyor. Ancak istisnai durumlar sistematik bir etki yaratmayacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)