E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşüşler yeni normal olarak hayatımıza girecek---

Düşüşler yeni normal olarak hayatımıza girecek

Düşüşler yeni normal olarak hayatımıza girecek
05 Şubat 2016 - 11:15 borsagundem.com

Kriz kahini Roubini, piyasalardaki dalgalanmaları yeni normal olarak yorumladı

Piyasalarda daha önceki krizlere yönelik başarılı tahminleri nedeniyle adı Kriz Kahini olarak anılan ekonomist Nouriel Roubini, MarketWatch sitesi için yeni bir makale kaleme aldı.

Roubini makalesinde küresel çapta yavaş büyüme rakamları ve piyasalarda düşük hisse fiyatlarıyla emtiadaki düşüşün yeni normal olarak bir süre hayatımızda olacağına işaret etti

İşte Roubini'nin makalesinden satır başları:

“Yeni yılın başlamasından bu yana, dünya ekonomisi bir çok zorlu finansal piyasa dalgalanmasıyla karşılaştı. Bu dalgalanmalar da hem hisseler hem de diğer riskli varlıklar için düşen fiyatlardan kaynakladı.

Bu dalgalanmada pek çok faktör iş başında

Bunların başında da Çin geliyor. Çin ekonomisi için sert inişe yönelik endişeler, ABD’deki büyümenin Fed’in faizleri artırmaya başlamasıyla birlikte yavaşlayacağı yönündeki endişeler, Suudi Arabistan-İran çatışması yaşanacağı yönündeki korkular ve bu alandan gelen işaretler ve en çok dikkat çeken de petroldeki düşüş ve emtia fiyatlarındaki aşağı yönlü hareket. Bütün bunlara ek olarak da küresel çapta piyasalarda talebin azalması.

Dahası da şöyle:

Fiyatlardaki genel düşüş. Yani hem piyasalardaki likiditenin azalması,  ABD’li enerji şirketlerinin ve bu enerji şirketlerinin kırılgan petrol ihraç eden ülkelerdeki işlerinde kullandığı kaldıraçların artması.

Bütün bunlara ek olarak Avrupa’ya yönelik sonu gelmez endişeler ve şimdi de İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma yönündeki ihtimalinin artış göstermesi.
Bütün bu riskler bir de orta vadede dünya ekonomilerindeki büyümenin yavaş olacağı beklentileriyle katlanıyor.

Özetle 2016’da dünya ekonomisi hem üretim, hem ekonomi politikaları hem enflasyon hem de kilit varlık fiyatları ve finans piyasalarının davranışları konusunda “yeni anormale” kendini hazırlayacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yabancı satışları?05 Şubat 2016 12:20

    özetle diyor ki dünyaya , borsalarda kalanlar bu yıl perişan olabilir,paranızı sağlama alın yoksa yabancı fonlar zarar marar dinlemeden satıp çıkarlar.